
Смачний сніданок: 5 незвичних рецептів для вашого ранку
Київ • УНН
Відкрийте для себе нові смаки з рецептами сніданків: булочки з фетою, вівсянка з ягодами, мокко-смузі та інше. Оберіть свій ідеальний варіант та насолоджуйтесь кожним ранком!
Сніданок – це не лише перший прийом їжі, а й чудовий спосіб розпочати день із користю та задоволенням. Хтось надає перевагу ситним стравам, а хтось – легким і корисним перекусам.
УНН зібрав для вас різноманітні рецепти сніданків: від ароматних булочок із фетою до освіжаючого мокко-смузі. Тут знайдуться варіанти для любителів випічки, тих, хто віддає перевагу білковим стравам, а також для поціновувачів швидких і поживних сніданків. Обирайте рецепт на свій смак і насолоджуйтеся кожним ранком!
Булочки з фетою

Інгредієнти
2 пучки листя буряка
100 г сиру фета
свіжий кріп
1 чайна ложка сушеної цибулі
1 чайна ложка солі
⅛ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
2 великих яйця
0,5 кг тіста для піци
Борошно
1 столова ложка оливкової олії
1 ½ чайної ложки насіння кунжуту
Спосіб приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 200° C. Покладіть у форму для випічки пергамент. Доведіть велику каструлю з підсоленою водою до кипіння. Додайте в каструлю листя буряка та приготуйте до готовності, 4-5 хвилин. Злийте воду і поставте під холодну воду. Злийте зайву воду. Наріжте і перекладіть у велику миску.
Крок 2
Додайте до листя буряка фету, кріп, сушеної цибулі, сіль, перець і 1 яйце
Крок 3
Розкачайте тісто в прямокутник розміром 43 на 40 см на щедро посипаній борошном робочій поверхні, додаючи в міру необхідності більше борошна, щоб запобігти прилипанню.
Крок 4
Акуратно розподіліть суміш з листя буряка по тісту. Скачайте тісто в щільний рулет, розгортаючи від себе, і покладіть швом вниз. Обріжте приблизно 3 см з кожного кінця рулету. Розріжте рулет на 8 рівних частин. Змастіть пергаментний папір у формі для випічки маслом. Покладіть рулети у форму, зрізом вгору і рівномірно розподіливши.
Крок 5
Збийте яйце, що залишилося, і 1 столову ложку води в невеликій мисці. Змастіть верх і боки булочок яєчною сумішшю і посипте кунжутом. Випікайте до золотистого кольору і готовності, 30-35 хвилин (накрийте булочки фольгою на останні 5 хвилин, якщо вони підрум'яняться занадто швидко). Дайте охолонути протягом 10 хвилин.
10 простих звичок, які зроблять вас здоровішими17.03.25, 17:27 • 61499 переглядiв
Вівсянка, запечена з ягодами

Інгредієнти
3 великі яйця
3 ½ склянки молока
¼ склянки чистого кленового сиропу, і ще трохи для подачі
2 чайні ложки чистого ванільного екстракту
½ чайної ложки меленого мускатного горіха
¼ склянки вершкового масла, розтопленого і охолодженого, розділеного на частини, плюс ще трохи для змащування
4 склянки вівсяних пластівців
2 чайні ложки розпушувача
1 чайна ложка солі
2 склянки ягід
½ склянки нарізаного мигдалю, злегка підсмаженого
Способи приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 200° C. Змастіть маслом форму для випічки розміром 30 на 20 см. Збийте яйця, молоко, сироп, ваніль, мускатний горіх і 2 столові ложки розтопленого масла у великій мисці. Додайте вівсяні пластівці, розпушувач і сіль; перемішайте до однорідності. Перекладіть у форму для випічки; розподіліть майже рівним шаром за допомогою лопатки. Зверху посипте ягодами і мигдалем.
Крок 2
Випікайте до злегка золотистого кольору і твердої середини, 40-45 хвилин. Дайте постояти 10 хвилин. Полийте або змастіть рештою 2 столовими ложками розтопленого масла. Подавайте з великою кількістю сиропу.
Мокко-смузі

Інгредієнти
1/2 склянки холодної міцної чорної кави
1/2 склянки молока
1 фінік, без кісточки
1 ст.л. кленового сиропу
1 ст. л. мигдалевої олії
2 ч. л. какао-порошку
1/8 ч. л. ванільного екстракту
дрібка солі
1 банан
лід
Спосіб приготування:
Крок 1
Зʼєднайте інгредієнти в блендері.Подрібнюйте до однорідної маси, близько 1 хвилини.
Крок 2
Розлийте по склянках
Лососеві котлети з вівсянкою

Інгредієнти
З1 склянка вівсяних пластівців
2 банки консервованого лосося
2 великих яйця
½ склянки дрібно нарізаної зеленої цибулі
2 столові ложки діжонської гірчиці
2 столові ложки подрібненої петрушки
1 чайна ложка солі
½ чайної ложки свіжо меленого чорного перцю
6 столових ложок олії
Спосіб приготування:
Крок 1
Подрібніть вівсянку в кухонному комбайні.
Крок 2
Покладіть в миску лосось, вівсянку, яйця, зелену цибулю, гірчицю, петрушку, сіль і перець. Руками перемішайте до однорідної маси. Сформуйте 8 котлет.
Крок 3
Нагрійте 3 столові ложки масла в середній антипригарній сковороді на середньо-високій температурі. Покладіть 4 котлети з лосося на сковороду і готуйте, поки вони не підрум'яняться, по 3 хвилини з кожного боку. Повторіть з рештою олії та котлет.
Тост з гранатом і мигдалем

Інгредієнти
2 столові ложки мигдалевої олії
2 скибочки цільнозернового хліба
3 столові ложки зерен граната
2 чайні ложки підсмаженого, злегка підсоленого гарбузового насіння
1 чайна ложка чистого кленового сиропу (за бажанням)
Спосіб приготування:
Крок 1
Намастіть 1 столову ложку мигдалевої олії на кожен тост.
Крок 2
Рівномірно посипте зверху насінням граната і гарбузовим насінням. При бажанні полийте сиропом.
Весняний гіповітаміноз: симптоми та профілактика27.02.25, 11:18 • 185174 перегляди