Британія побудує радіолокаційну станцію для стеження за КНР та рф в космосі - ЗМІ

Британія побудує радіолокаційну станцію для стеження за КНР та рф в космосі - ЗМІ

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 17:57  •  15927 перегляди

Read in English

У Великій Британії планують побудувати станцію радіолокації для відстеження дій Китаю та Росії у космосі. Проект Darc є частиною оборонного пакту Aukus між Британією, США та Австралією.

У Великій Британії побудують станцію радіолокації для відстежування дій Китаю та Росії у космічному просторі. Про це пише The Telegraph, передає УНН.

Деталі

Зазначено, що Королівські ВПС збудують станцію в Пембрукширі в районі казарм Кавдор - там базується секретний 14-й полк зв'язку, підрозділ радіоелектронної боротьби.

Ця нова радіолокаційна програма не лише покращить нашу обізнаність про далекий космос, а й допоможе захистити наші космічні активи разом з нашими найближчими партнерами

- впевнений міністр оборони Джон Хілі.

Видання зауважує, що про плани будівництва радіолокаційної станції для відстеження супутників Darc у Британії оголосили три роки тому. Тоді держава підкреслила, що вона є національним пріоритетом.

Darc - це багатонаціональний проєкт, який бере свій початок в оборонному пакті Aukus між Великою Британією, США та Австралією. Хоча основною частиною проєкту Aukus є будівництво нових атомних підводних човнів для австралійських та британських флотів, оборонне співробітництво між трьома країнами поступово зростає в результаті тісних зв'язків, необхідних для передачі чутливих технологій

- вказує видання.

Нагадаємо

Речник Пентагону Пет Райдер у травні заявив, що росія запустила у космос супутник, який, за оцінкою, швидше всього, є протикосмічною зброєю, на ту ж орбіту, що і урядовий супутник США.