Відключень світла не планують, але 485 населених пунктів без електрики - Міненерго

Відключень світла не планують, але 485 населених пунктів без електрики - Міненерго

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 07:48  •  35175 перегляди

Read in English

Міненерго повідомляє про стабільну ситуацію в енергосистемі України. Через бойові дії та технічні порушення 485 населених пунктів залишаються без електропостачання, енергетики відновили живлення для 5592 споживачів.

В Україні сьогодні відключень світла не заплановано, вчора було аварійне постачання з Польщі. На Донеччині на підстанції після обстрілу виявили уламки ракети, на Дніпропетровщині через бойові дії на підстанції було загорання. Без електропостачання 485 населених пунктів. Про це повідомили у Міненерго, пише УНН.

Генерація і споживання

"Сьогодні відключення електроенергії не плануються. Енергетики продовжують тримати ситуацію в енергосистемі стабільною", - повідомили у Міненерго.

Минулої доби у години вечірнього піку (з 17:00 до 22:00) застосовувалися графіки обмеження споживання для промислових споживачів та бізнесу.

"Енергопостачання для побутових споживачів та обʼєктів критичної інфраструктури не обмежувалось. Також учора залучалось аварійне енергопостачання з Польщі", - вказали у міністерстві.

При цьому закликали всіх українців раціонально та ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00. Це, як повідомляється, допомагає стабільній роботі енергосистеми. 

Наслідки обстрілів

Донецька область: на одній із підстанцій після обстрілу виявлено уламки ракети. Викликано ДСНС, уламок прибрали. 

Дніпропетровська область: внаслідок бойових дій на підстанції виникло загорання. При цьому вимикались повітряні лінії та знеструмлювались побутові споживачів. Загорання ліквідоване.

Стан мереж

Південний регіон: через технологічні порушення знеструмлювалось обладнання на підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено.

Західний регіон: на одному з енергетичних об’єктів вимикалось обладнання, знеструмлювались побутові споживачі та інфраструктура. Також на одній із підстанцій відключалось обладнання, знеструмлювались побутові споживачі. Живлення для всіх споживачів відновлено.

Надзвичайні ситуації

Донецька область: внаслідок ворожого обстрілу території однієї з шахт виникла пожежа. Продукти горіння у шахту не потрапили. На момент інциденту у шахті перебували 8 працівників, ніхто не постраждав. Пожежу ліквідовано. 

Знеструмлення споживачів

Минулої доби енергетики відновили живлення для 5592 споживачів, яких було знеструмлено внаслідок бойових дій.

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 485 населених пунктів.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14,72 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.

Експорт

Експорту електроенергії не відбувається та не передбачається.