В Україні всі регіони розпочали вакцинацію від COVID-19

В Україні всі регіони розпочали вакцинацію від COVID-19

Київ  •  УНН

25 лютого 2021, 13:27  •  17287 перегляди

КИЇВ. 25 лютого. УНН. В Україні на 17:20 25 лютого усі області та місто Київ розпочали вакцинацію від COVID-19. Останніми про старт вакцинальної кампанії повідомили Запорізька та Донецька області. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення представників місцевої влади та пресслужби ОДА.

Вінницька область – 24 лютого

Вакцинація в області стартувала ще напередодні.

Волинська область – 25 лютого

У Волинській області зроблена перша вакцинація від коронавірусної хвороби. Перший вакцинований - лікар пульмонолог, завідувач інфекційного відділення № 2 тимчасового інфекційного стаціонару госпітальної бази для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 КП "Волинська обласна клінічна лікарня" Волинської обласної ради Олег Яковенко та медики мобільної бригади КП "Луцький ЦПМД", які визначені для проведення першої хвилі імунізації населення.

Дніпропетровська область – 25 лютого

На Дніпропетровщині стартувала вакцинація від коронавірусу. Перші дози AstraZeneca (Covishield) отримали медики 21-ї інфекційної лікарні у Дніпрі. Розпочали із завідувача відділом Анатолія Анчишкина. Анатолію Івановичу – 70 років, вказали в пресслужбі ОДА.

Другою в області зробила щеплення молода лікарка Ірина Фільнюк. Професію інфекціоніста обрала ще у виші.

"Спочатку робитимемо 100 щеплень на день. Вже з наступного тижня цю цифру збільшимо", – наголосив заступник директора департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА Олексій Григорук.

Донецька область - 25 лютого

На Донеччині розпочали вакцинацію проти коронавірусу, повідомив голова ОДА Павло Кириленко.

"Першу дозу вакцини у нашій області отримала медсестра палати інтенсивної терапії із Бахмута Тетяна Волкова. Загалом плануємо, що на першому етапі зможемо вакцинувати щонайменше 12 500 працівників медичних закладів Донеччини. Крім того, надійшла вакцина і для військових, задіяних в ООС", - вказав голова ОДА.

Житомирська область – 24 лютого

Вакцинувати в області почали напередодні.

Закарпатська область – 25 лютого

На Закарпатті також розпочали вакцинацію від коронавірусу. Перший вакцинований лікар на Закарпатті - Степан Карабиньош, повідомили під час брифінгу представники влади.

Запорізька область  - 25 лютого

Сьогодні в 7-й міській лікарні Запоріжжя стартувала кампанія імунізації від коронавірусу. Згідно з попередньо затвердженим планом, перші дози вакцини отримали медпрацівники, які працюють з інфікованими та перша мобільна бригада.

Першим, кого вакцинували у Запорізькій області став лікар-анестезіолог Запорізької міської лікарні № 7 Ярослав Наговський. Протягом першої години вакцинації щеплення отримали ще 23 лікаря, вказали в ОДА.

Івано-Франківська область – 25 лютого

"Перша вакцинація на Прикарпатті! На фото – Возняк Леся Василівна, завідувачка відділення невідкладної екстреної медичної допомоги Надвірнянської центральної районної лікарні. Саме вона отримала перше щеплення від коронавірусу на Прикарпатті", - повідомив голова ОДА Андрій Бойчук у Facebook.

Київська область – 24 лютого

Медиків Київщини почали вакцинувати напередодні.

Кіровоградська область – 25 лютого

На Кіровоградщині щеплення проти коронавірусу у перший день отримають 60 медиків. Із 9:00 до 11:00 провакцинувалися 23 медичних працівників. Це мобільна бригада, яка проводить імунізацію, та працівники обласної лікарні – основної госпітальної бази, вказали в ОДА.

Перший медичний працівник, який отримав щеплення від коронавірусу Ярослав Сушко з Кропивницького, поділився враженнями після імунізації сьогодні, 25 лютого.

"Почуваюся добре. На момент ін’єкції нічого не відчував, крім проведення самої ін’єкції. Мені не було страшно, зовсім не хвилювався", – сказав Ярослав Сушко.

Луганська область – 25 лютого

У Луганській області зробили перше щеплення від COVID-19. Медична сестра мобільної бригади КНП "Сватівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Людмила Глущенко та лікар-кардіоревматолог КНП ЛОР "Луганська обласна дитяча клінічна лікарня" Сергій Пономарев першими в області отримали щеплення від COVID-19 вакциною AstraZeneca (Covishield), повідомили у пресслужбі ОДА.

Так, область отримала 14 300 доз вакцин, "з яких 6800 доз буде розподілено на вакцинацію військовослужбовців, які беруть участь в Операції об’єднаних сил", прокоментувала подію заступник голови ОДА Катерина Безгинська.

Окрім військових під час першого етапу, як вказано, будуть провакциновані працівники мобільних бригад, всі медичні працівники, працівники лабораторій, екстреної медичної допомоги та люди, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку). Перший етап вакцинації на Луганщині планується провести в термін березень-квітень 2021 року.

Львівська область - 25 лютого

"Сергій Федоренко і Таміла Алексанян стали першими,.. (кого - ред.) вакцинували проти ковіду на Львівщині. Щеплення зробили... у Львівській обласній інфекійній лікарні. Сергій Мирославович – директор цього закладу, Таміла Іванівна - завідувач 4-м діагностичним відділенням. Спілкувався щойно з медиками, які поруч з ними. Кажуть, обоє почуваються добре", - повідомив у Facebook голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Миколаївська область – 25 лютого

О 10 годині ранку перше щеплення в Миколаївській області отримав Андрющенко Андрій Миколайович, завідувач відділенням інтенсивної терапії та анестезіології КНП "Миколаївський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр" Миколаївської обласної ради, повідомили в ОДА.

"Я дуже вдячний, що ми опинились серед перших, хто отримав щеплення від COVID-19. Надаємо допомогу цій категорії пацієнтів, тому наражаємося на небезпеку інфікування. Тому вакцинація для нашого колективу – необхідний запобіжний захід",- зазначив Андрій Андрющенко.

З 26 лютого будуть працювати 7 мобільних бригад, які продовжать вакцинувати медичних працівників "ковідних шпиталів" області.

Одеська область – 25 лютого

На Одещині розпочалася вакцинація проти COVID-19 25 лютого, перше щеплення отримав лікар-інфекціоніст.

Полтавська область – 25 лютого

Полтавщина розпочала вакцинацію від COVID-19 сьогодні - першим щеплення отримав лікар-інфекціоніст із Полтавської обласної клінічної інфекційної лікарні.

Рівненська область – 25 лютого

Першими на Рівненщині 25 лютого провакцинували старшу медичну сестру кардіологічного відділення №2 Рівненської ЦМЛ Тетяну Васечко, завідувача консультативного відділення лікарні Віталія Демчука та подружжя лікарів – Галину і Віктора Москаленко.

Сумська область – 25 лютого

"Сумщина розпочала кампанію з вакцинації від COVID-19. Сьогодні на території Сумського обласного клінічного госпіталю для ветеранів війни були проведені перші щеплення проти СОVID-19. Першим вакцинованим став лікар-анестезіолог Дмитро Білобров", - вказали у пресслужбі ОДА.

Зазначається, що за ним лікарі спостерігали 30 хвилин, наразі він уже перебуває вдома.

Тернопільська область – 25 лютого

У Тернополі вакцинували першого медика від COVID-19. Нею стала знана лікарка Ольга Дивоняк, повідомили в ОДА.

Жінка з початку пандемії разом зі своїми колегами інфекційного відділення міської дитячої лікарні стала на боротьбу із вірусом.

Харківська область – 25 лютого

Перші медпрацівники отримали щеплення від коронавірусу на базі обласної дитячої інфекційної лікарні. Вакцину отримали перші 20 медпрацівників, розповів в. о. директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Геннадій Бондарчук.

Херсонська область – 25 лютого

25 лютого на Херсонщині стартувала кампанія з вакцинації. І першим в області щеплення проти коронавірусу вакциною Oxford/AstraZeneca отримав Сергій Заєць, завідувач міського інсультного центру Херсонської міської клінічної лікарні ім. Є.Є.Карабелеша, вказали в ОДА.

"Вакцинація відбулася успішно. Все добре. Це тільки перший етап, але він дуже важливий для Херсона й області", – так прокоментував своє самопочуття лікар.

Хмельницька область - 25 лютого

У Хмельницькому сьогодні, 25 лютого, стартувала вакцинація від коронавірусної інфекції. Першим щеплення отримав лікар, заступник медичного директора з терапевтичної роботи КП "Хмельницька міська лікарня" Вадим Свинцицький.

Черкаська область – 24 лютого

З Черкаської області 24 лютого стартувала вакцинація в Україні.

Чернівецька область – 25 лютого

Станом на 12:00 в області щеплення зробили близько 40 медичних працівників, повідомили в ОДА.

Чернігівська область – 24 лютого

На Чернігівщині вакцинація стартувала напередодні.

Київ – 25 лютого

У Києві вакцинація 25 лютого розпочалася в Олександрівській лікарні.

Доповнення

В Україні 24 лютого стартувала вакцинація від COVID-19, першим щеплення отримав лікар із Черкас — вакциною Oxford/AstraZeneca.

Перша партія вакцин від коронавірусу прибула в Україну 23 лютого. Вантажний літак рейсом TK6289 Стамбул — Київ авіакомпанії Turkish Cargo сів в аеропорту в Україні об 11:07. Однак, вакцина летіла з Індії, з зупинкою у Стамбулі. 21 лютого 2021 року міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Як повідомив голова МОЗ Максим Степанов, в Україну прибуло саме цих 500 тис. доз вакцини від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (CoviShield).

Додамо, 22 лютого в Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) проти COVID-19.

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, в Україні розробили чіткий план, що дає змогу одразу після прибуття вакцини проти COVID-19 розвозити її в обласні склади 11 транспортними засобами одночасно.

Першими її повинні отримати сім регіонів: Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька області та місто Київ.

Ситуація з вакцинами від COVID-19 в Україні

Україна наприкінці грудня уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника — Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз, з можливістю, як стверджують у МОЗ, відмовитися від угоди і повернути сплачені за неї державні гроші — а це трохи менше мільярда гривень — у разі непідтвердження її достатньої ефективності.

Угода України з Sinovac проводиться через компанію-посередника в Україні “Лекхім”, яку вибрав сам виробник. Раніше агентство Reuters з посиланням на лист імпортера повідомило, що “Лекхім” просив українську владу про дозвіл відкласти перші поставки вакцин до квітня, посилаючись на затримки з отриманням експортної ліцензії від уряду Китаю і пізніше ухвалення українським парламентом спеціального закону про реєстрацію вакцин.

Тим часом міністр охорони здоров’я Максим Степанов оголосив 5 лютого, що Україна отримала підтвердження на поставку 12 млн доз вакцин виробництва компанії AstraZeneca і Novavax. 22 лютого у МОЗ також вказали, що Степанов домовився про додаткові 5 млн доз вакцини Novavax.

Водночас Україна долучилася до глобальної ініціативи COVAX. Україна може отримати 16 мільйонів доз вакцини від COVID-19 за ініціативою COVAX. Очікується, що безплатно.

На сьогодні відомо, що в Україну повинні поставити 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX. Окрім того очікується, що в межах глобальної ініціативи COVAX Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

Наразі на реєстрацію в Україні подали вакцини проти COVID-19 від Pfizer/BioNTech, Oxford/AstraZeneca та Sinovac. Зареєстрували вже Pfizer/BioNTech та Oxford/AstraZeneca.

Новини по темi
В Україні всі регіони розпочали вакцинацію від COVID-19

В Україні всі регіони розпочали вакцинацію від COVID-19

25 лютого 2021, 13:27  •  17287 перегляди
Під Харковом сталась потрійна ДТП: одне авто розтрощено вщент

Під Харковом сталась потрійна ДТП: одне авто розтрощено вщент

25 лютого 2021, 13:17  •  35970 перегляди
Кулеба пояснив, чим обернеться для України добудова "Північного потоку – 2"

Кулеба пояснив, чим обернеться для України добудова "Північного потоку – 2"

25 лютого 2021, 13:07  •  16678 перегляди
В Україні до 8 березня призначили додатковий поїзд Інтерсіті+

В Україні до 8 березня призначили додатковий поїзд Інтерсіті+

25 лютого 2021, 12:59  •  147487 перегляди
США мають достатньо сил і здатностей грати ключову роль у врегулюванні на Донбасі - Кулеба

США мають достатньо сил і здатностей грати ключову роль у врегулюванні на Донбасі - Кулеба

25 лютого 2021, 12:47  •  12042 перегляди
"Британського" штаму COVID-19 в Україні не виявлено - Степанов

"Британського" штаму COVID-19 в Україні не виявлено - Степанов

25 лютого 2021, 12:47  •  10136 перегляди
Хоч квитки й не продають, але рейси на Івано-Франківщину не скасовують: в УЗ дали роз'яснення

Хоч квитки й не продають, але рейси на Івано-Франківщину не скасовують: в УЗ дали роз'яснення

25 лютого 2021, 12:46  •  13879 перегляди
Першим на Кіровоградщині від COVID-19 вакцинували сімейного лікаря

Першим на Кіровоградщині від COVID-19 вакцинували сімейного лікаря

25 лютого 2021, 12:46  •  15869 перегляди
У Києва дівчині на голову впала брила льоду

У Києва дівчині на голову впала брила льоду

25 лютого 2021, 12:26  •  29463 перегляди
У Черкасах судитимуть директора комунальної поліклініки за розтрату 2,4 млн грн бюджетних коштів

У Черкасах судитимуть директора комунальної поліклініки за розтрату 2,4 млн грн бюджетних коштів

25 лютого 2021, 12:23  •  12515 перегляди

В Україні всі регіони розпочали вакцинацію від COVID-19

В Україні на 17:20 25 лютого усі області та місто Київ розпочали вакцинацію від COVID-19. Останніми про старт вакцинальної кампанії повідомили Запорізька та Донецька області. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення представників місцевої влади та пресслужби ОДА.

Суспільство • 25 лютого 2021, 13:27  •  17287 перегляди
В Україні всі регіони розпочали вакцинацію від COVID-19

Під Харковом сталась потрійна ДТП: одне авто розтрощено вщент

На трасі Зміїв – Мерефа під Харковом у четвер, 25 лютого, трапилася аварія за участю "Газелі" і двох позашляховиків. Внаслідок удару одне авто розтрощено вщент. Про це повідомляє пресслужба поліції Харківської області, пише УНН.

Кримінал та НП • 25 лютого 2021, 13:17  •  35970 перегляди
Під Харковом сталась потрійна ДТП: одне авто розтрощено вщент

Кулеба пояснив, чим обернеться для України добудова "Північного потоку – 2"

Якщо "Північний потік -2" буде завершено, це означатиме для України не лише втрату транзиту російського газу до Європи, але і підрив національної безпеки держави. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час дискусії "Майбутнє американсько-українських відносин", організованої майданчиком CEPA, передає кореспондент УНН.

Економіка • 25 лютого 2021, 13:07  •  16678 перегляди
Кулеба пояснив, чим обернеться для України добудова "Північного потоку – 2"

В Україні до 8 березня призначили додатковий поїзд Інтерсіті+

“Укрзалізниця” призначила додатковий поїзд Інтерсіті+ сполученням Київ — Харків — Київ для забезпечення перевезення пасажирів під час перших весняних вихідних у напрямку Миргорода, Полтави та Харкова. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу “Укрзалізниці”.

Суспільство • 25 лютого 2021, 12:59  •  147487 перегляди
В Україні до 8 березня призначили додатковий поїзд Інтерсіті+

США мають достатньо сил і здатностей грати ключову роль у врегулюванні на Донбасі - Кулеба

Сполучені Штати можуть грати ключову роль у процесі врегулювання ситуації на Донбасі, не будучи у складі Нормандського формату. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час дискусії "Майбутнє американсько-українських відносин", організованої майданчиком CEPA, передає кореспондент УНН.

Політика • 25 лютого 2021, 12:47  •  12042 перегляди
США мають достатньо сил і здатностей грати ключову роль у врегулюванні на Донбасі - Кулеба

"Британського" штаму COVID-19 в Україні не виявлено - Степанов

У лабораторії берлінської клініки "Шаріте" перевірили 48 зразків з України на наявність нових штамів коронавірусу, і нових варіантів COVID-19, у тому числі "британського", не виявлено. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

Здоров'я • 25 лютого 2021, 12:47  •  10136 перегляди
"Британського" штаму COVID-19 в Україні не виявлено - Степанов

Хоч квитки й не продають, але рейси на Івано-Франківщину не скасовують: в УЗ дали роз'яснення

"Укрзалізниця" припинила продаж квитків на поїзди, які прямують на Івано-Франківщину та зворотно, але не скасовує рейси до регіону. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Укрзалізниці.

Суспільство • 25 лютого 2021, 12:46  •  13879 перегляди
Хоч квитки й не продають, але рейси на Івано-Франківщину не скасовують: в УЗ дали роз'яснення

Першим на Кіровоградщині від COVID-19 вакцинували сімейного лікаря

Першим на Кіровоградщині від COVID-19 вакцинували сімейного лікаря Ярослава Сушка з Кропивницького. Про це УНН поінформували в пресслужбі Кіровоградської ОДА.

Суспільство • 25 лютого 2021, 12:46  •  15869 перегляди
Першим на Кіровоградщині від COVID-19 вакцинували сімейного лікаря

У Києва дівчині на голову впала брила льоду

На вулиці Великій Васильківській у Києва на голову дівчини впала брила льоду. Про це у коментарі УНН повідомила пресофіцер Печерського управління поліції ГУНП у Києві Оксана Тищенко.

Суспільство • 25 лютого 2021, 12:26  •  29463 перегляди
У Києва дівчині на голову впала брила льоду

У Черкасах судитимуть директора комунальної поліклініки за розтрату 2,4 млн грн бюджетних коштів

У Черкасах перед судом постане в. о. директора комунальної полікніки, яка через службову недбалість завдала державі збитків на 2,4 млн гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Черкаської обласної прокуратури.

Кримінал та НП • 25 лютого 2021, 12:23  •  12515 перегляди
У Черкасах судитимуть директора комунальної поліклініки за розтрату 2,4 млн грн бюджетних коштів