В Україні стали більше "розливати" лікерів, але менше – шампанського

В Україні стали більше "розливати" лікерів, але менше – шампанського

Київ  •  УНН

 • 11067 перегляди

КИЇВ. 3 березня. УНН. За два роки виробництво лікерів в Україні зросло на 35,4%. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

Так, у 2019 році в Україні було вироблено 8,4 млн дал. лікерів, тоді як у 2017 році цей показник склав 6,2 млн дал. продукту. Таким чином, за два роки виробництво лікерів в Україні зросло на 35,4%.

Виробництво вин ігристих — впало, на 29%. У 2019 році в Україні було вироблено 2,6 млн дал. продукту, тоді як у 2017 році цей показник склав 3,7 млн дал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горілка “Prime” продемонструвала стабільність показників впізнаваності бренду

Виробництво вин з фактичною концентрацією спирту не більше 15% скоротилося на 4,4%, до 6,4 млн дал.

Виробництво пива солодового — лишилося на рівні 2017 року: 180 млн дал.

Як писав УНН, міцний алкоголь українці переважно купують в супермаркетах.

Нагадаємо, до ТОП-5 найбільш надійних вітчизняних лікеро-горілчаних виробників входять: “Баядера — Груп” (ТМ “Хлібний дар”), “Глобал Спірітс” (УДК) (ТМ “Хортиця”), “ЛВН Лімітед” (ТМ “Немірофф”), ЛГЗ “Прайм” (ТМ "Прайм","Житник","Малинівка“) і ТОВ “Атлантіс” (ТМ “Грін Дей”).