Українську каноїстку змусили заклеїти на її човні частину напису "I am Ukrainian" на Олімпіаді

Українську каноїстку змусили заклеїти на її човні частину напису "I am Ukrainian" на Олімпіаді

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 14:03  •  10210 перегляди

Read in English

На Олімпіаді-2024 у Парижі організатори змусили українську каноїстку Анастасію Рибачок заклеїти частину напису "I am Ukrainian" на її човні. Міжнародна федерація каное вважає цей напис пропагандистським.

Офіційний партнер каноїстки Анастасії Рибачок BGV Group Management висловив обурення через події на Олімпійських іграх 2024 у Парижі. Міжнародна федерація каное вважає напис "I am Ukrainian" на її човні пропагандистським і змусила закрити частину фрази, пише УНН.

BGV Group Management зазначає, що історія з дизайном човна каноїстки Анастасії Рибачок має глибокий символічний зміст. Напис "I am Ukrainian" був значущим для всієї команди, про що Анастасія неодноразово говорила на пресконференції у Житомирі. Рибачок сама розробила дизайн свого каное, який відображає її сильну самоідентифікацію та українську незламність.

Міжнародний олімпійський комітет забороняє розміщувати на човнах будь-які написи, пов’язані з війною. Наприклад, ми не можемо написати "Stop War". Вони вважають це пропагандою. Але ж напис "I am Ukrainian" — це інше, він вказує на нашу приналежність до України, це важливо.Це — насамперед, символ віри в мене та мої можливості. Створюючи дизайн для каное, я прагнула підкреслити, що я з України і цим неймовірно пишаюсь!

- каже Анастасія.
Image

Додатково

Каноїстка Анастасія Рибачок, яка здобула срібло на Олімпіаді 2020 року, бере участь у двох змаганнях на літніх Олімпійських іграх 2024 у Парижі: у каное-двійці на дистанції 500 метрів і у каное-одиночці на 200 метрах. Анастасія разом із Людмилою Лузан успішно стартувала у каное-двійках на 500 метрів 6 серпня. Її наступний старт у змаганнях на одиночному каное відбудеться 8 серпня.

Нагадаємо

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях стала переможцем командного турніру на Олімпійських іграх-2024 в Парижі. Ольга Харлан, Олена Кравацька, Аліна Комащук та Юлія Бакастова принесли Україні першу золоту медаль на Олімпійських іграх у Парижі.