У музеях Бельгії та Німеччини з'явилися україномовні аудіогіди

У музеях Бельгії та Німеччини з'явилися україномовні аудіогіди

Київ  •  УНН

30 вересня 2024, 15:22  •  9569 перегляди

Read in English

У трьох музеях Бельгії та музеї Барберіні в Німеччині запрацювали аудіогіди українською мовою. Загалом в рамках ініціативи першої леді України діють 89 українських аудіогідів у 47 країнах світу.

У Бельгії та Німеччині з’явилися аудіогіди українською мовою. Про це розповіла перша леді України Олена Зеленська, передає УНН із посиланням на ОП.

Зокрема, аудіогід запрацював у Музеї старого мистецтва, Музеї межі століть та Музеї Рене Магрітта, які входять до Королівських музеїв витончених мистецтв Бельгії – комплексу музейних закладів у Брюсселі, де зберігається велика колекція живопису та скульптури.

"Експонати бельгійських музеїв стануть ближчими для українських відвідувачів, бо заговорили українською за допомогою нашого аудіогіда", – зазначила дружина Президента.

Image

Ще один гід запрацював у художньому музеї Барберіні (Потсдам, Німеччина), відомому своєю колекцією пейзажного живопису світових імпресіоністів та постімпресіоністів. Тут зберігається, зокрема, 34 картини Клода Моне. Проєкт реалізувало Посольство України в Німеччині спільно з представництвом Українського інституту.

"Продовжуємо говорити зі світом мовою мистецтва. Нехай воно буде зрозумілим і примножує порозуміння між вільними країнами світу", – наголосила Олена Зеленська.

Загалом у межах ініціативи першої леді з поширення української у світових памʼятках запрацювало 89 аудіогідів у 47 країнах.

Українські аудіогіди з’явилися вже у 44 країнах світу7 травня 2024, 14:19 • 20396 переглядiв