У КНДР засудили наступальну операцію України у курській області рф

У КНДР засудили наступальну операцію України у курській області рф

Київ  •  УНН

18 серпня 2024, 14:08  •  36052 перегляди

Read in English

КНДР звинуватила Україну в нападі на російську територію, назвавши це "непрощенним актом агресії". Пхеньян також звинуватив США у підтримці України та постачанні їй зброї.

Північна Корея заявила, що наступальна операція ЗСУ у курській області рф - це неприпустимий акт терору. Також Пхеньян вказав, що відповідальність за це несе й Вашингтон, через постачання Україні військової допомоги. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Державні ЗМІ КНДР, посилаючись на міністерство закордонних справ Північної Кореї, заявили про прагнення України вдертися в рф є результатом "антиросійської конфронтаційної політики Сполучених Штатів, яка підштовхує ситуацію на межу Третьої світової війни".

США не боїться ескалації з боку рф через події в курській області - Пентагон 9 серпня 2024, 10:45 • 40608 переглядiв

У Північній Кореї також заявили, що США нібито передали президенту України Володимиру Зеленському "астрономічну" кількість летальної зброї.

Ми рішуче засуджуємо збройний напад на російську територію з боку маріонеткового режиму Зеленського під контролем і за підтримки США і Заходу як непрощенний акт агресії й терору 

- йдеться в заяві МЗС Північної Кореї.

Нагадаємо

Під час візиту президента рф володимира путіна до Пхеньяну Північна Корея і росія підписали угоду про стратегічне партнерство, що поглиблює військову співпрацю і взаємні оборонні зобов'язання.