У Франції триває другий тур позачергових парламентських виборів, на яких перемогу пророкують ультраправим

У Франції триває другий тур позачергових парламентських виборів, на яких перемогу пророкують ультраправим

Київ  •  УНН

7 липня 2024, 09:35  •  25128 перегляди

Read in English

У Франції триває другий тур парламентських виборів, в якому ультраправа партія "Національне об'єднання" на чолі з Марін Ле Пен, за прогнозами, отримає близько 37% голосів, випередивши центристську коаліцію президента Макрона.

У Франції триває другий тур парламентських виборів. Виборчі дільниці працюватимуть до 20:00 за місцевим часом, а відразу після їх закриття очікуються перші результати екзитполів. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Екзитполи та перші результати другого туру виборів у Франції очікуються після 20:00.

Опитування свідчать - у партії президента Емманюеля Макрона не має переваги на виборах. Істотно більше шансів - в ультраправого "Національного об'єднання". Після обнадійливих результатів у першому турі, йому пророкують близько 37% голосів, 29% можуть отримати ліві, і лише на третьому місті з 21% - центристи з Ensemble, коаліції, яка включає партію "Відродження" Макрона.

Нагадаємо

9 червня президент Франції Емманюель Макрон розпустив французький парламент після поразки на виборах в Європарламент. Тоді ультраправе "Національне об’єднання", яке очолює Марін Ле Пен, набрало близько 33%, партія Макрона 15%, соціалісти 14%.

Перший тур позачергових виборів відбувся 30 червня. За даними екзитполів, ультраправі лідирують у першому турі, маючи близько 34% голосів. На другому місці блок лівих партій "Новий народний фронт" - близько 29%. Далі - партія чинного президента Макрона, яка набирає 21,5% голосів.

Ле Пен обіцяє заблокувати використання французької зброї для ударів усередині росії6 липня 2024, 10:27 • 103035 переглядiв