Шмигаль заперечує перемовини про продовження транзиту російського газу або нафти

Шмигаль заперечує перемовини про продовження транзиту російського газу або нафти

Київ  •  УНН

10 вересня 2024, 13:25  •  21047 перегляди

Read in English

Прем'єр-міністр України заперечує переговори щодо продовження транзиту російського газу чи нафти. Шмигаль наголошує, що уряд не залучений до таких обговорень і не планує співпрацювати з росією.

Україна не веде й  не збирається вести перемовини з росіянами про нову угоду або продовження існуючої угоди щодо  транзиту газу та нафти.Кабмін не залучений  в перемовини  щодо транзиту російського газу або нафти. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль  на пресконференції, передає кореспондент УНН.

Ми не ведемо і не збираємося вести перемовини з росіянами про нову угоду, або продовження існуючої угоди транзиту газу та нафти. В нашій угоді про Асоціацію є обовязок України забезпечувати європейські країни надійно газом та нафтою. Ми готові виконувати нашу угоду про Асоціацію, але ми не готові співпрацювати з росією й не будемо співпрацювати з росією, не будемо продовжувати угоду з нею,

- сказав Шмигаль.

Він висловив впевненість, що станом на сьогодні офіційних перемовин щодо продовження транзиту російського газу немає.

Інших деталей в мене не має, я в перемовинах участі не беру. Впевнений, що станом на сьогодні офіційних перемовин щодо продовження транзиту російського газу немає. Можливо є перемовини на рівні лідерів європейських країн з кимось ще хто міг би постачати свій газ для європейських споживачів. Сьогодні український уряд, я як прем'єр-міністр, ми не залучені в перемовини щодо транзиту російського газу або нафти,

- заявив Шмигаль.

Доповнення

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що росія, Україна та європейські інституції звернулися до Баку щодо транзиту газу через Україну.

EXPRO Consulting повідомляло в серпня 2024 року, що поставки нафтової сировини через Україну активізувалися, - основну частину нафти у липні було транспортовано до Угорщини. Яким компаніям належить нафта – невідомо. 

У Єврокомісії дослідили вплив запроваджених Україною санкцій проти російської компанії "Лукойл" і заявили, що не бачать підстав для занепокоєнь довкола поставок нафти Угорщині й Словаччині.