Сертифікат BRC: чому виробники продуктів хочуть його здобути
Київ • УНН
КИЇВ. 9 квітня. УНН. Виробник повинен мати сертифікати якості, щоб просувати свою продукцію на світовий ринок. Одним з таких сертифікатів є BRC, повідомляє УНН.
BRC Global Standard for Food Safety — стандарт з харчової безпеки, що вимагає документального підтвердження якості та безпеки харчової продукції. Цей стандарт опублікований британським консорціумом операторів роздрібної торгівлі (British Retail Consortium) і визнаний Глобальною ініціативою по харчової безпеки (GFSI).
Схема BRC — це інструмент управління безпекою та якістю харчової продукції при поставках в роздрібні торговельні мережі. Сертифікат широко використовується в країнах ЄС, Америки, Азії, а також Сходу.
Сертифікат BRC дозволяє виробникам виходити на міжнародний ринок і зміцнювати довіру з боку споживача.
Доповнення
Сертифікатом BRC володіє найбільший в Україні виробник курятини, компанія “МХП” (Наша Ряба).
“Наша система менеджменту якості і безпеки універсальна. У нас є сертифікат ”найвищої“ системи в харчовій переробці — BRC. Якщо ти хочеш покласти товар на полицю магазину в Європі, ОАЕ, Саудівської Аравії, то у тебе повинен бути BRC”, — розповіла директор департаменту з безпеки виробництва МХП Олена Косюк.