росія змінила тактику й атакує об'єкти, які важливі для роботи українських АЕС - Енергоатом

росія змінила тактику й атакує об'єкти, які важливі для роботи українських АЕС - Енергоатом

Київ  •  УНН

13 вересня 2024, 08:44  •  18303 перегляди

Read in English

росія атакує об'єкти, критичні для роботи українських АЕС, створюючи загрозу ядерній безпеці. Енергоатом закликає світ засудити ці дії, уряд заявляє про захист об'єктів засобами ППО.

росіяни змінили тактику й атакують об'єкти, які є надзвичайно важливими для безперебійної роботи українських АЕС. Про це повідомив керівник Енергоатома Петро Котін, передає УНН.

Рашисти змінили тактику і атакують об'єкти, які є надзвичайно важливими для безперебійної роботи наших АЕС. Окупанти створюють загрозу ядерній та радіаційній безпеці і це справжній тероризм проти людства. Весь цивілізований світ має жорстко засудити ці дії та вимагати припинити атаки на підстанції,

- зазначив керівник Енергоатома Петро Котін.

МАГАТЕ розширить представництво своїх місій в Україні на об’єкти інфраструктури13 вересня 2024, 08:37 • 9046 переглядiв

Доповнення

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявляв, що на об'єктах Енергоатому відсутні будь-які захисні споруди.

Згодом прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що  об'єкти Енергоатому захищені відповідними засобами ППО. Міністр енергетики Герман Галущенко  несе за це персональну відповідальність разом з керівником Енергоатома та з військовими.