Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт про статус бойових медиків

Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт про статус бойових медиків

Київ  •  УНН

10 жовтня 2024, 10:40  •  11355 перегляди

Read in English

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №11423, що визначає поняття тактичної догоспітальної допомоги та врегульовує статус бойових медиків. Документ також стосується цивільно-військового співробітництва.

У четвер, 10 жовтня, Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №11423  визначає поняття тактичної догоспітальної допомоги, цивільно-військового співробітництва та врегульовує статус бойових медиків. Про це заявив народний депутат Ярослав Железняк, передає УНН.

Деталі

#11423 - визначає поняття тактичної догоспітальної допомоги, цивільно-військового співробітництва та врегульовує статус бойових медиків.  (Прийняли - ред.) за основу (228)

- пише нардеп. 

В Україні збільшили держзамовлення на підготовку військових, медиків та будівельників 28 червня 2024, 18:00 • 25592 перегляди

Доповнення

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєкт  визначає поняття тактичної догоспітальної допомоги, цивільно-військового співробітництва.

Прийняття цього законопроєкту дозволить військовослужбовцям сил оборони та сил безпеки, які мають відповідну курсову або фахову підготовку, або відповідну компетенцію, надавати допомогу з проведенням медичних інтервенцій та застосуванням лікарських засобів

- йдеться в документі. 

Окрім того, очікується, що  прийняття цього законопроєкту також дозволить впровадити стандарти збройних сил країн-членів НАТО у діяльність Збройних Сил України.

Йдеться про частину, що стосується цивільно-військового співробітництва, що надасть можливість збільшити бойовий потенціал ЗСУ шляхом створення механізму ефективної взаємодії з цивільним середовищем (органами влади та місцевого самоврядування, громадськими об’єднаннями, міжнародними організаціями, цивільним населенням) під час виконання завдань за призначенням

Нагадаємо

З квітня в Україні стартували нові курси навчання для мобілізованих медиків у Військово-медичній академії Збройних Сил України з новим методом присвоєння офіцерського звання.