путіна ніхто не поінформував про можливе вторгнення в Курську область, хоча розвідка знала - Bloomberg

путіна ніхто не поінформував про можливе вторгнення в Курську область, хоча розвідка знала - Bloomberg

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 16:03  •  17332 перегляди

Read in English

Розвідка рф знала про можливе вторгнення в курську область за два тижні, але путіна не поінформували. герасимов та високопосадовці проігнорували попередження, оборонні сили були захоплені зненацька.

Ніхто не поінформував про можливе вторгнення в Курську область російського диктатора володимира путіна, хоча розвідка знала про це за два тижні. Про це повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

За словами людини, близької до кремля, командувач російської армії валерій герасимів і високопосадовці, мабуть, проігнорували попередження розвідки про те, що "українські солдати" збираються біля кордону із західною Курською областю Росії, за два тижні до початку наступу, і ніхто не поінформував президента володимира путіна.

Як пише Bloomberg, оборонні сили всередині Росії були захоплені зненацька і не чинили первісного опору наступу.

Джерело повідомляє, що герасимів навряд чи буде відсторонено з посади в короткостроковій перспективі, але терпіння кремля щодо його дій у війні закінчується.

Bloomberg зазначає, що представник кремля дмитрій пісків не відповів на прохання прокоментувати ситуацію.

Контекстросія оголосила надзвичайний стан у Курській області, оскільки вона бореться третій день, щоб відобразити вторгнення, яке, за словами Герасімова, склало нібито близько 1000 українських солдатів за підтримки танків та бронетехніки.

Він повідомив путіну на телевізійній зустрічі в середу, що росія розгорнула війська, авіаудари та артилерію, щоб спробувати зупинити наступ.

Російський диктатор путін через добу відреагував на події в області курсу і звинуватив Україну в масштабній провокації.

Прес-секретар Білого дому Карін Жан П'єр підтвердила, що США не було попереджено про операцію в Курській області перед її проведенням. Однак адміністрація США планує звернутися до України для отримання детальної інформації про мету та характер прориву.

Українська армія вміє дивувати і досягати результатів – Зеленський8 серпня 2024, 14:49 • 19872 перегляди

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх 7 серпня повідомляв, що відбулося засідання ради оборони у Сумській області. Обстановка під контролем Збройних сил України, вони всім забезпечені для здійснення відповідних завдань, поставлених Верховним Головнокомандувачем та командувачем ЗСУ, завдання виконуються.