Новий рекорд концентрації CO₂ в атмосфері напередодні Cop29

Новий рекорд концентрації CO₂ в атмосфері напередодні Cop29

Київ  •  УНН

13:38 • 8752 перегляди

Read in English

Концентрація CO₂ в атмосфері досягла 420 ppm, що на 2,3 ppm більше за минулий рік. Рівні трьох основних парникових газів продовжують зростати, попереджає WMO перед кліматичною конференцією в Баку.

Вуглекислий газ (CO₂) накопичується в атмосфері Землі швидше, ніж будь-коли раніше. Ситуация должна "разбудить лиц, принимающих решения", попереджає Всесвітня метеорологічна організація ООН (WMO) за два тижні до відкриття Cop29 в Азербайджані.

Пише УНН із посиланням на RTS 1 та сайт WMO.

Згідно зі звітом про парникові гази, оприлюдненим у понеділок у Женеві, середня концентрація CO₂ на поверхні досягла 420 частин на мільйон (ppm), що на 2,3 ppm більше, ніж у попередньому році.

Рівні трьох основних парникових газів – вуглекислого газу (CO2), метану (CH4) і оксиду азоту (N2O), які сприяють глобальному потеплінню, – усі знову зросли минулого року. Це неминуче призведе до підвищення температури в найближчі роки.

Ще один рік. Черговий рекорд. Це повинно викликати тривогу серед політиків. Ми чітко відстаємо від мети Паризької кліматичної угоди 2015 року

– сказала Селесте Сауло, Генеральний секретар WMO.
Image

"Кожен проміле важливий", особливо в питаннях відступу льодовиків, підвищення температури океану або кількості людей, що піддаються впливу екстремальної спеки, заявила журналістам заступник Генерального секретаря Ко Барретт.

Прихід Ла-Нінья відкладається до листопада, Ель-Нінья може зберегтися до березня 2025 року23 жовтня 2024, 15:18 • 106350 переглядiв

У найближчому майбутньому зміна клімату може призвести до того, що екосистеми стануть джерелом більшої кількості парникових газів, – вказує фахівець - це є "реальний вплив на наше життя і нашу планету"

Довідка

Кліматична конференція ООН у столиці Азербайджану Баку розпочнеться за два тижні. Двотижневі дискусії між делегаціями з понад 190 країн присвячені, серед іншого, прискоренню поетапної відмови від викопного палива, щоб зберегти можливість досягнення Паризької кліматичної мети.

Рада схвалила закон про основні засади державної кліматичної політики8 жовтня 2024, 10:17 • 10031 перегляд