Литва збільшить інвестиції в українське виробництво далекобійних дронів - Умєров

Литва збільшить інвестиції в українське виробництво далекобійних дронів - Умєров

Київ  •  УНН

18 жовтня 2024, 10:15  •  11323 перегляди

Read in English

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про плани Литви збільшити інвестиції у виробництво дронів для України. Литва також допоможе у підготовці однієї з бригад Сил оборони та виділить 0,25% свого ВВП на оборону України.

Литва збільшить інвестиції в українське виробництво БПЛА та допоможе у підготовці однієї з бригад Сил оборони. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров за підсумками зустріч з литовським колегою Лаурінасом Кащюнасом, передає УНН.

Деталі

Під час зустрічі Умєров представив колезі деталі Плану перемоги Президента Зеленського, де членство в НАТО та сучасне озброєння — це ключі до справедливого миру.

Міністр оборони України відзначив, що Литва планує виділити 0.25% свого ВВП на нашу оборону. Також Кащюнас підтвердив свою підтримку щодо закупівлі дронів для наших захисників.

Литва виділила 10 мільйонів євро на закупівлю української ракети-дрона "Паляниця" - Камишін 6 вересня 2024, 16:13 • 33733 перегляди

Литва також планує збільшити інвестиції у виробництво далекобійних дронів, які допоможуть нам вражати цілі далеко за лінією фронту. Окремо обговорили, як Литва може допомогти у підготовці та забезпеченні нашої бригади

- підсумовує міністр оборони України. 

Нагадаємо

Уряд Литви схвалив виділення 13 млн євро на проєкти з відновлення України. Кошти спрямують у Литовський фонд співробітництва для реалізації проєктів в освіті, енергетиці та інших сферах.