Китай та Індонезія домовились про співпрацю щодо пошуку вирішення "української кризи"

Китай та Індонезія домовились про співпрацю щодо пошуку вирішення "української кризи"

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 11:17  •  25753 перегляди

Read in English

Спецпредставник Китаю Лі Хуей запропонував Індонезії спільно працювати над відновленням діалогу щодо України. Індонезія високо оцінила роль Китаю у сприянні політичному врегулюванню "кризи в Україні.

Спеціальний представник уряду Китаю з євразійських справ Лі Хуей під час поїзди в Індонезію запропонував спільно створювати умови для відновлення прямого діалогу і переговорів для урегулювання "української кризи", Про це він повідомив на переговорах із директором у справах Америки та Європи МЗС Індонезії Умаром Хаді 6 серпня, передає УНН із посиланням на МЗС Китаю

Деталі

Зазначивши, що нинішній конфлікт між росією та Україною все ще має ризики ескалації та поширення, Лі Хуей сказав, що пріоритетним завданням для всіх сторін є спільна робота "з пом'якшення ситуації".

Лі нагадав, що раніше КНР і Бразилія оголосили свій "мирний план" із шести пунктів, Він, за словами китайського представника уряду, отримав позитивну реакцію міжнародної спільноти.

Лі заявив, що Китай готовий співпрацювати з Індонезією для спільного створення умов "для якнайшвидшого відновлення прямого діалогу і переговорів між відповідними сторонами"

Своєю чергою Хаді заявив, що Індонезія високо оцінює провідну роль Китаю "у сприянні політичному врегулюванню кризи в Україні " та високо цінує позитивну роль домовленостей, досягнутих Китаєм і Бразилією.

"Індонезія готова співпрацювати з Китаєм і відповідними сторонами для підтримання принципів колективності та інклюзивності та спільного пошуку вирішення кризи", - вказав він.

США і Австралія закликають Китай вплинути на рф для завершення війни в Україні 7 серпня 2024, 08:49 • 58043 перегляди