США і Австралія закликають Китай вплинути на рф для завершення війни в Україні

США і Австралія закликають Китай вплинути на рф для завершення війни в Україні

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 08:49  •  56254 перегляди

Read in English

Міністри США та Австралії закликали країни з впливом на росію, особливо Китай, сприяти припиненню війни в Україні. Вони засудили російсько-північнокорейське партнерство та попередили про наслідки.

Міністри закордонних справ і оборони США та Австралії закликали країни, які мають вплив на росію, зокрема Китай, докласти зусиль для припинення війни в Україні та припинити підтримку російської оборонно-промислової бази. Про це йдеться у спільній заяві за підсумками двосторонніх переговорів, яку оприлюднив Пентагон, повідомляє УНН.

Деталі

Як повідомляється, сторони засудили війну росії проти України та знову закликали рф "негайно, повністю і беззастережно вивести свої війська з міжнародно визнаних кордонів України". Також закликали кремль заплатити за шкоду, завдану Україні, зазначивши, що росія зобов'язана зробити це відповідно до міжнародного права.

Діпломати висловили підтримку Саміту з питань миру в Україні та підтвердили необхідність досягнення справедливого, всеосяжного і міцного миру відповідно до Статуту ООН.

Reuters: КНДР відправила до росії делегацію з елітних військових 9 липня 2024, 11:26 • 15476 переглядiв

"Закликали всіх, хто має вплив на росію, особливо Китай, докласти зусиль для припинення війни та припинити підтримку російської оборонно-промислової бази. Вони підтвердили свою позицію, згідно з якою ті, хто підтримує незаконну війну росії, зіткнуться з наслідками, і знову заявили про свій намір збільшити витрати проти суб'єктів у третіх країнах, які матеріально підтримують війну рф", - йдеться у заяві.

Глави МЗС і оборони двох країн рішуче засудили зростаюче партнерство між КНДР і росією, включно з триваючими поставками зброї Пхеньяном у рф. Також, як повідомляється, із занепокоєнням відзначили можливість отримання або розширення КНДР політичної, економічної, технологічної або військової підтримки з боку росії.

Договір про партнерство між Росією і КНДР має стурбувати Китай – Білий дім20 червня 2024, 21:15 • 30572 перегляди