Китай і росія проведуть спільні військові маневри у вересні

Китай і росія проведуть спільні військові маневри у вересні

Київ  •  УНН

9 вересня 2024, 12:04  •  8405 перегляди

Read in English

Китай оголосив про спільні з росією військові навчання North-Joint 2024 цього місяця. Метою є "поглиблення стратегічної координації" та зміцнення здатності "спільно реагувати на загрози безпеці".

Китай оголосив про проведення спільних з росією військових навчань North-Joint 2024 цього місяця. Їхньою метою стане "поглиблення стратегічної координації" між збройними силами двох країн та зміцнення здатності "спільно реагувати на загрози безпеці", повідомило міністерство оборони в Пекіні в понеділок, пише УНН.

Деталі

"Згідно з річним планом і консенсусом між Китаєм і росією, російські військові надішлють військово-морські і повітряні сили для участі в китайських навчаннях Northern United-2024 в морському і повітряному просторі, пов'язаному з Японським і Охотським морями у вересні. Ці навчання мають на меті поглибити рівень стратегічної координації між китайськими та російськими військами та підвищити їх здатність спільно реагувати на загрози безпеці", - ідеться у заяві МО Китаю.

Крім того, за даними МО Китаю, "військово-морські флоти Китаю та росії відправляться у відповідні води Тихого океану для організації п’ятого спільного морського патрулювання обох сторін, а Китай також візьме участь у російських військових стратегічних навчаннях Ocean-2024.

Столтенберг закликав Пекін припинити підтримку війни рф: Китай не може продовжувати підживлювати конфлікт без впливу на свої інтереси6 вересня 2024, 11:33 • 20247 переглядiв