Країни, що викликають занепокоєння: Блінкен про Китай, Іран та Північну Корею та їх підтримку рф

Країни, що викликають занепокоєння: Блінкен про Китай, Іран та Північну Корею та їх підтримку рф

Київ  •  УНН

18 червня 2024, 18:45  •  58863 перегляди

Read in English

Державний секретар США Ентоні Блінкен засудив Китай, Іран та Північну Корею за підтримку військової економіки та оборонної промислової бази росії, що уможливило російське вторгнення в Україну.

Державний секретар США Ентоні Блінкен назвав Китай, Іран і Північну Корею "країнами, що викликають занепокоєння" через їхню участь у воєнній економіці росії. Про це він сказав на спільній пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом 18 червня, передає УНН із посиланням на "Радіо Свобода".

Деталі

Столтенберг заявив, що агресивна війна росії в Україні "демонструє і підтверджує дуже тісний альянс між Росією й авторитарними державами, такими як Північна Корея, а також Китай та Іран".

Блінкен засудив Північну Корею й Іран за постачання боєприпасів до росії.

Він також закликав Китай припинити підтримку російської оборонно-промислової бази. Блінкен сказав, що Китай "не може, з одного боку, казати, що хоче кращих відносин з Європою, в той же час фінансуючи найбільшу загрозу безпеці з часів Холодної війни".

Допомога Китаю дозволила росії підтримувати свою оборонно-промислову базу – "підтримувати воєнну машину... Це має припинитися", – сказав Блінкен.

Додамо

Напередодні Столтенберг заявив, що Китай надає росії технології, які продовжують її повномасштабне вторгнення в Україну, тому для Пекіна мають бути наслідки через це.  

Китай відповів на заяву Столтенберга щодо підтримки путінської війни в Україні18 червня 2024, 14:09 • 36831 перегляд