Корупція у вугільній сфері: через хабар затримали заступника міністра енергетики

Корупція у вугільній сфері: через хабар затримали заступника міністра енергетики

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 07:19  •  21585 перегляди

Read in English

Заступника міністра енергетики України та трьох спільників викрито на отриманні хабаря у $500 тис. Гроші вимагались за дозвіл на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтового району.

Заступника міністра енергетики України та трьох його спільників викрили на одержанні хабаря у півмільйона доларів за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтового району. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

Як стало відомо УНН з власних джерел, ідеться про заступника міністра енергетики України Олександр Хейло.

Деталі

"За процесуального керівництва прокурорів САП та Київської обласної прокуратури детективи НАБУ спільно з СБУ на одержанні неправомірної вигоди за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтового району викрили заступника міністра енергетики України та трьох його спільників", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що у межах досудового розслідування встановлено, що топпосадовець, діючи у змові з довіреною особою, очільником енергетичної компанії з Миколаївської області та керівником одного з державних вугільних підприємств на Донеччині, висловив прохання керівнику іншого вугільного підприємства, яке знаходиться у західному регіоні, надати неправомірну вигоду у розмірі 500 тис. дол. США.

"Натомість він обіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цього обладнання для видобутку вугілля. Фактично мова йшла про можливість евакуювання унікального обладнання із зони бойових дій та його використання на шахтах західного регіону", - інформує САП.

У САП також повідомляють, що за домовленістю гроші мали передаватися п’ятьма частинами по 100 тис. дол. США на кожній зустрічі.

"Посадовця Міненерго та його трьох спільників затримано "на гарячому" одразу після отримання третього траншу. Їхні дії кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України", - йдеться в повідомленні.

Вирішується питання про застосування до затриманих запобіжних заходів.