Херсонський музей ідентифікував 122-у викрадену окупантами картину

Херсонський музей ідентифікував 122-у викрадену окупантами картину

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 07:56  •  21382 перегляди

Read in English

Херсонський Художній Музей ідентифікував картину Надії Андрєєвої, викрадену російськими окупантами. Це 122-й ідентифікований твір мистецтва з понад 10 тисяч незаконно вивезених експонатів.

Херсонський Художній Музей ідентифікував чергову вкрадену російськими окупантами картину. Йдеться про роботу Надії Андрєєвої "З лялькою" із серії робіт "Моя дочка". Це вже 122-ий за рахунком ідентифікований витвір мистецтва, викрадений окупантами з музею. Про це написали на сторінці Facebook музею, передає УНН.

Деталі

Надія Андрєєва написала кольорову цинкографію у 1981 році. Картина "З лялькою" потрапила на кард, знятий окупантським каналом у серпні 2023 року в Центральному музеї Тавриди. Він і допоміг ідентифікувати чергову вкрадену роботу,

В музейній колекції були представлені ще дві роботи Андрєєвої з серії "Моя дочка", можливо, вони також стоять десь поруч на полицях імпровізованого фондосховища, спорудженого в концертній залі кримського музею

- зауважили в музеї.

Загалом музейникам вдалось ідентифікувати вже 122 твори мистецтва, які викрали військові рф з Херсонського художнього музею у 2022 році. Загальна кількість незаконно вивезеного перевищує 10 тисяч музейних експонатів.

Також повідомляється, що 121 витвір мистецтва перебуває в окупованому Криму, в сімферопольському Центральному музеї Тавриди.

Щє є одна робота, точне місцезнаходження якої невідомо, але є підтвердження з боку окупантів, що шедевр перебуває в їхніх руках, вказали музейники.

Україна звернулася до ЮНЕСКО щодо захисту Херсонесу Таврійського в Криму1 серпня 2024, 14:32 • 15556 переглядiв