Хакери розповсюджують листи із шкідливим програмним забезпеченням: виявлено вже понад 100 уражених комп'ютерів

Хакери розповсюджують листи із шкідливим програмним забезпеченням: виявлено вже понад 100 уражених комп'ютерів

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 15:31  •  13332 перегляди

Read in English

CERT-UA виявила масове розповсюдження шкідливих листів нібито від імені СБУ. Заражено понад 100 комп'ютерів, включаючи державні органи. Листи містять посилання на файл з вірусом ANONVNC.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації зафіксувала масове розповсюдження електронних листів зі шкідливим програмним забезпеченням, що надсилаються начебто від імені Служби безпеки України. Команда вже виявила понад 100 уражених комп'ютерів, зокрема, і серед державних органів. Про це повідомляє Держспецзв’язку, передає УНН.

"Урядова команда реагування CERT-UA зафіксувала масове розповсюдження електронних листів зі шкідливим програмним забезпеченням, що надсилаються начебто від імені Служби безпеки України. Листи містять посилання щодо завантаження файлу з назвою "Документи .zip", насправді ж за посиланням завантажується файл, який запускає шкідливу програму ANONVNC. Ця програма дозволяє зловмисникам отримати прихований несанкціонований доступ до комп’ютера жертви", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виявлено вже понад 100 уражених комп'ютерів, зокрема, і серед державних органів та органів місцевого самоврядування. Урядова команда вживає невідкладних заходів щодо зменшення вірогідності реалізації кіберзагрози.

Нагадаємо

Мільйони користувачів Mac і Windows заражені оновленнями програмного забезпечення, доставленими через зламаний інтернет-провайдер.