ДТП зі смертю нацгвардійця: суд продовжив арешт судді Тандиру

ДТП зі смертю нацгвардійця: суд продовжив арешт судді Тандиру

Київ  •  УНН

20 грудня 2023, 10:49  •  24315 перегляди

Read in English

Київський суд продовжив тримання під вартою судді Олексія Тандира до 17 лютого у справі про ДТП, в якій загинув офіцер Національної гвардії, а також наклав арешт на його майно та кошти.

Святошинський районний суд Києва продовжив до 17 лютого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою судді Олексію Тандиру, підозрюваного у скоєнні ДТП в якій загинув нацгвардієць. Про це журналісту УНН повідомили в Київській міській прокуратурі.

Святошинський районний суд  Києва задовольнив клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою обвинуваченому на 2 місяці до 17.02.2024 включно

 - повідомили в прокуратурі.

В прокуратурі зазначили, що суд задовольнив клопотання прокурора про арешт майна екссудді, а саме земельної ділянки, розташованої в Київській області. Також накладено арешт на грошові кошти обвинуваченого. Згідно з останньою декларацією, у власності суддя має 293 тис. гривень та 25 тис. доларів.

Доповнення

У ніч на 26 травня суддя Олексій Тандир, голова Макарівського районного суду Київської області, збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці. Суддю було затримано на місці.

Київська міська прокуратура повідомляла УНН, що розпочала розслідування за ч. 3 статті 286-1 Кримінального кодексу (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що призвело до смерті потерпілого).

Вища рада правосуддя повідомила, що 2 червня тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира.