До використання у ЗСУ допустили ще 17 зразків техніки для розмінування

До використання у ЗСУ допустили ще 17 зразків техніки для розмінування

Київ  •  УНН

14 жовтня 2024, 15:36  •  9537 перегляди

Read in English

З початку року Міноборони України допустило до експлуатації 17 зразків техніки для розмінування, з них 5 - вітчизняного виробництва. Серед них колійні трали, саперні автомобілі, набори для розмінування та металошукачі.

З початку року до експлуатації в Силах оборони допустили ще  17 зразків техніки для розмінування, зокрема 5 - вітчизняного виробництва. Про це заявили у Міноборони України, передає УНН.

Деталі

У відомстві розповіли, що українські зброярі виготовляють необхідні для Сил оборони колійні (каткові) мінні трали, саперні автомобілі, індивідуальні набори для розмінування, сучасні імпульсні металошукачі.

Упродовж 9 місяців 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало і дозволило для використання у Силах оборони 17 зразків техніки для розмінування, зокрема 5 - вітчизняного виробництва

- заявили у Міноборони. 

Серед кодифікованих для Сил оборони іноземних зразків техніки для розмінування:

  • хорватські ланцюгові й каткові трали, 
  • німецькі комплексні системи протимінного захисту та пошуку мін,
  •  британські фрезові і каткові трали,
  •  комплекси для розмінування, 
  • американські інженерні бронемашини тощо.

У Міноборони підкреслюють, що до виготовлення засобів для розмінування активно долучаються вітчизняні виробники наземних роботизованих комплексів. Оборонне відомство вже кодифікувало кілька зразків НРК, які ефективно виконують функції розмінування: "Змій", "Вепр", "FOX 2".

Нагадаємо

В Україні допустили до експлуатації в ЗСУ індивідуальний набір виявлення, маркування та розмінування. Цей виріб виготовляє українське підприємство із вітчизняних комплектуючих.