До Дія.City зможуть долучитися виробники біонічних протезів

До Дія.City зможуть долучитися виробники біонічних протезів

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 12:38  •  12720 перегляди

Read in English

Уряд розширив перелік видів діяльності для резидентства в Дія.City, включивши виробництво біонічних протезів. Це дозволить компаніям отримати податкові пільги та інструменти для залучення інвестицій.

Кабінет міністрів України розширив перелік видів діяльності ІТ-компаній для резидентства в Дія.City. Зокрема, долучися зможуть компанії, які займаються розробкою, реалізацією, обслуговуванням та ремонтом біонічних протезів. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram, передає УНН.

"Доповнено перелік видів діяльності, здійснення яких стимулюється шляхом створення правового режиму Дія Сіті, новим видом діяльності "Біонічне протезування, а саме розробка (проектування/конструювання), виробництво, реалізація біонічних протезів (протезів із зовнішнім джерелом енергії, протезів підвищеної функціональності та конструкцій протезів кінцівок та ортезів, що дають змогу компʼютерного управління виробом та програмування його параметрів), а також надання послуг з обслуговування та ремонту зазначеної продукції", - написав Мельничук.

Як повідомляє міністерство цифрової трансформації, наразі в Україні кількість людей з ампутації може сягати до 100 тисяч осіб.

Найкраще рішення в таких випадках - біонічне протезування. Це революційні технології, що поєднують медицину, ШІ, софт та робототехніку. Вони дозволяють відновити більшість функцій втраченої руки. Саме тому важливо розвивати ринок medtech, щоб зробити протезування більш доступним для українців

- інформує Мінцифра.

Зазначається, що в Дія.City виробники отримають сприятливі податкові умови, інструменти для залучення інвестицій та можливості для побудови прозорої корпоративної структури.

У Фонді соцзахисту осіб з інвалідністю розповіли, як українці без кінцівок можуть отримати протези, та як працює державна програма протезування 25 липня 2024, 16:28 • 102530 переглядiв