До 2030 року в раціоні людей переважатиме м'ясо птиці

До 2030 року в раціоні людей переважатиме м'ясо птиці

Київ  •  УНН

 • 16691 перегляди

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Згідно з недавнім прогнозом, опублікованим ОЕСР і ФАО, м'ясо птиці буде представляти очевидний вибір споживачів протягом наступних 10 років.

Прогнозується, що в найближче десятиліття світове виробництво м’яса буде продовжувати рости, але трохи більш повільними темпами, ніж за останні 10 років. У порівнянні із середнім показником за 2018-2020 роки виробництво м’яса до 2030 року збільшиться на 13%.

Загальне зростання обумовлене виробництвом м’яса птиці, яке, як очікується, зросте на 17% до 2030 року в порівнянні з базовим періодом.

Птиця виграє від сприятливого співвідношення цін на м’ясо і корм, а короткий виробничий цикл забезпечує швидке генетичне поліпшення.

На думку ОЕСР-ФАО, це допоможе підвищити його популярність, зокрема, щодо виробництва м’яса жуйних тварин. З точки зору споживачів, м’ясо птиці також вважається більш корисним для здоров’я і має більш низьку ціну.

Очікується, що в найближче десятиліття в більшості країн збільшиться виробництво птиці. При цьому буде спостерігатися ослаблення попиту на яловичину.

Доповнення

Половину м’ясного раціону українців становить м’ясо птиці.

До теми

Найбільший в Україні виробник курятини МХП Юрія Косюка за рік наростив 23% експорту (109 тис. тонн курятини в другому кварталі 2021 року проти 88,5 тис. тонн у II кварталі 2020 року).

В цьому році МХП став першим, хто відправив українську курятину в Лондон.