Українці надають перевагу білому м'ясу птиці
Київ • УНН
КИЇВ. 9 серпня. УНН. Серед усіх видів м’яса жителі України найчастіше купують м’ясо птиці. Про це УНН розповів виконавчий директор асоціації “Союз птахівників України” Сергій Карпенко.
Цитата:
“Якщо розглядати баланси споживання м’яса з 2019 і 2020 роки, то частка м’яса птиці в загальному споживанні м’яса складала 48,5%, тоді як свинини зменшилася в минулому році з 35,4% до 34,9%”, — уточнив він.
Карпенко каже, що цього року споживання може зменшитися, утім, важливе інше.
“Загальне споживання м’яса птиці по року, можливо, і зменшиться, але сьогодні не потрібно гнатися за рекордами у показниках споживання, куди більш важливо сьогодні мати позитивний фінансовий результат від виробництва і можливості подальшого розвитку тваринництва в Україні”, — додав він.
Доповнення
Восени очікується зростання цін на свинину.
До слова
Всесвітня організація охорони здоров’я тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.
Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.