Британські депутати можуть викликати Маска через вплив X на заворушення

Британські депутати можуть викликати Маска через вплив X на заворушення

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 05:05  •  35190 перегляди

Read in English

Депутатки Лейбористської партії планують викликати Ілона Маска для обговорення впливу X на расові заворушення у Британії. Вони стурбовані коментарями Маска та відновленням облікового запису ультраправого активіста.

Депутатки британського парламенту Чі Онвура та Дон Батлер з Лейбористської партії заявили, що можуть викликати Ілона Маска для обговорення впливу його соціальної мережі X на останні расові заворушення у Великій Британії. У коментарі Politico політикині висловили стурбованість, зокрема, через особисті коментарі Маска, який писав, що "громадянська війна неминуча" і назвав дії британської поліції "односторонніми", передає УНН.

Деталі

Маск також зазнав критики за відновлення облікового запису ультраправого активіста Томмі Робінсона, який відомий своєю діяльністю в "Англійській оборонній лізі".

Обидві політикині, які є кандидатками на посаду очільниць парламентського комітету з науки, інновацій та технологій, заявили, що у разі їх обрання будуть вимагати більшої прозорості від X. Вони вважають, що важливими питаннями є вплив алгоритмів платформ на поширення дезінформації та расової ненависті, а також те, як бізнес-моделі платформ можуть сприяти цьому.

Чі Онвура підкреслила, що X несе відповідальність за недопущення поширення расової ненависті, а Дон Батлер наголосила на необхідності допиту всіх власників соціальних мереж для з'ясування їхньої ролі в нинішніх подіях.

У Британії скликали засідання безпекового комітету після заворушень. Стармер обіцяє "швидкі кримінальні санкції"5 серпня 2024, 13:44 • 22784 перегляди