Зеленський і Макрон обговорили військову допомогу та спільне виробництво зброї

Зеленський і Макрон обговорили військову допомогу та спільне виробництво зброї

Київ  •  УНН

5 вересня 2024, 21:01  •  13828 перегляди

Read in English

Президенти України та Франції провели телефонну розмову щодо оборонної співпраці. Обговорено новий пакет військової допомоги, спільне виробництво озброєння та потреби ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський провів тривалу телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якої привітав його з призначенням нового прем'єр-міністра Мішеля Барньє. Макрон висловив співчуття у зв'язку з російськими ударами по Львову, Полтаві та інших містах України, передає УНН.

Деталі

Напередодні засідання контактної групи у форматі "Рамштайн" лідери обговорили продовження оборонної співпраці, підготовку нового пакета військової допомоги від Франції, а також можливість спільного виробництва деяких видів озброєння. Зеленський наголосив на важливості отримання дозволу від партнерів на удари по аеродромах, з яких злітають російські літаки з керованими авіабомбами та ракетами.

Президент України також поінформував Макрона про основні потреби ЗСУ, зокрема в засобах протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби, бронетехніці та артилерії.

Лідери домовилися про подальші контакти щодо реалізації двосторонньої безпекової угоди та спільного механізму Ukraine Security Compact. Зеленський підкреслив важливість підтримки Франції у захисті українців та висловив надію на подальшу взаємодію, яка допоможе притягнути Росію до відповідальності за її злочини.

Макрон проведе консультації з експрезидентами щодо нового прем'єра2 вересня 2024, 00:49 • 108289 переглядiв