Затримано агента рф, який планував замах на військового у Києві

Затримано агента рф, який планував замах на військового у Києві

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 07:59  •  21675 перегляди

Read in English

У Києві затримано 20-річного агента рф, який підпалював авто захисників і готував замах на офіцера ЗСУ. Зловмисника спіймали під час підготовки до встановлення відеоспостереження за «ціллю».

У столиці правоохоронці  затримали агента рф, який після підпалів авто українських захисників планував здійснити на замах на одного із військовослужбовців Сил оборони. Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передає УНН

Деталі 

Щоб впевнитися у спроможності агента здійснили замах на військовослужбовця одного з підрозділів Сил оборони у Києві, ворог спочатку дав йому два "тестових випробування" - підпалити авто українських захисників.

Після цього фігурант отримав доручення - встановити відеоспостереження за українським офіцером. У подальшому ворог планував здійснити на нього замах.

Правоохоронці зловмисника у власному помешканні, коли він готувався до проведення дорозвідки поблизу "цілі" і ще не встиг встановити камеру.

Фігурантом виявився 20-річний киянин. Під час обшуків у нього вилучили легкозаймисту суміш, яку він використовував для підпалу авто та мобільний телефон з доказами злочинів.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

СБУ: затримано "підпільного" представника партії Шарія12 серпня 2024, 13:15 • 22210 переглядiв