Заборона програмних продуктів з країн під санкціями: Кабмін схвалив законопроєкт

Заборона програмних продуктів з країн під санкціями: Кабмін схвалив законопроєкт

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 10:29  •  26233 перегляди

Read in English

Уряд схвалив законопроєкт про заборону використання програмних продуктів з країн під санкціями. Пропонується заборонити поширення та використання таких програм юридичними особами в Україні.

Кабінет міністрів на своєму засіданні схвалив законопроєкт, яким пропонується заборонити використання програмних продуктів та доступ до електронних ресурсів, пов'язаних з країнами та особами під санкціями. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

Деталі

Як повідомив Мельничук, Кабмін схвалив законопроєкт "Про внесення змін до закону "Про санкції" щодо заборони використання програмних продуктів та доступу до електронних інформаційних ресурсів".

Законопроєктом пропонується визначити нові види секторальних санкцій, зокрема, заборону поширення та використання на території України юридичними особами програмних продуктів, їх складових походженням з іноземної держави, до якої застосовано санкції, чи особам, яким належать такі компанії.

Також заблокують сайти й сервіси, що загрожують нацбезпеці.

У законопроєкті також пропонують заборонити доступ до сайтів, які належать людям чи організаціям, що перебувають під санкціями.

Нагадаємо

Сьогодні народний депутат Ярослав Железняк повідомляв, що Кабмін внесе законопроект про зміни до санкційного законодавства, якими пропонується заборонити використання програмних продуктів та доступ до електронних ресурсів, пов'язаних з країнами та особами під санкціями.