Вище командування дало дозвіл на виведення підрозділів з Вугледару - ОСУВ "Хортиця"

Вище командування дало дозвіл на виведення підрозділів з Вугледару - ОСУВ "Хортиця"

Київ  •  УНН

2 жовтня 2024, 09:57  •  10416 перегляди

Read in English

Противник спрямував резерви для флангових ударів на Вугледар, виснаживши оборону ЗСУ. Командування дозволило вивести підрозділи з міста для збереження особового складу і техніки.

Вище командування надало дозвіл на виведення підрозділів з Вугледару для "збереження особового складу і бойової техніки", ідеться у повідомленні в офіційному Telegram-каналі оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" (ОСУВ "Хортиця"), пише УНН.

Деталі

"Зазнавши чисельних втрат унаслідок тривалих боїв, противник не полишив спроб захопити Вугледар. В намаганні за будь-яку ціну взяти місто під контроль зумів спрямувати резерви для проведення флангових ударів, які виснажили оборону підрозділів Збройних Сил України. В результаті дій противника виникла загроза оточення міста. Вищим командуванням наданий дозвіл на здійснення маневру по виведенню підрозділів з Вугледару з метою збереження особового складу і бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій", - сказано у повідомленні в офіційному Telegram-каналі оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".

У Вугледарі зараз залишається понад 100 людей, але завозити гумдопомогу майже неможливо - ОВА1 жовтня 2024, 10:00 • 13569 переглядiв