В Японії побоюються потужного землетрусу в розломі Нанкай

В Японії побоюються потужного землетрусу в розломі Нанкай

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 14:59  •  11726 перегляди

Read in English

Метеорологічне управління Японії попередило про підвищену ймовірність сильного землетрусу в розломі Нанкай. У разі мегаземлетрусу, поштовхи можуть відчуватися на великій території, а цунамі може досягти 30 метрів.

В Японії випустили попередження про підвищену ймовірність потужного землетрусу в розломі Нанкай, що проходить дном Тихого океану від японської префектури Сідзуока до островів Сікоку і Кюсю. Про це повідомили в Національному метеорологічному управлінні Японії, пише УНН.

Імовірність потужного землетрусу в розломі Нанкай відносно вища за звичайну

- йдеться в повідомленні головного метеорологічного агентства Японії.

За словами фахівців, у разі мегаземлетрусу поштовхи можуть відчуватися на території від острова Кюсю до регіону Канто на острові Хонсю, а цунамі може обрушитися на райони від регіону Канто до південних островів Окінава.

Додамо

Протягом останніх років велике занепокоєння у японських сейсмологів викликає ймовірність швидкого землетрусу в розломі Нанкай, що розташований на південний схід від узбережжя центральної частини головного японського острова Хонсю.

Потужні землетруси магнітудою близько 8 відбуваються тут приблизно раз на 100-200 років. За прогнозами вчених, імовірність землетрусу магнітудою 8 або 9 протягом найближчих 30 років становить 70-80%. У цьому разі постраждає значна частина країни, а на її Тихоокеанське узбережжя може обрушитися цунамі заввишки понад 30 м. Останній мегаземлетрус на цьому розломі стався 1946 року.

Нагадаємо

8 серпня японський острів Кюсю пережив землетрус магнітудою 7,1. Осередок залягав на 30-кілометровій глибині в океані, стихія обрушила на узбережжя високі хвилі.

Помилковий сигнал про землетрус викликав паніку в Мехіко2 серпня 2024, 21:01 • 22324 перегляди