В Ісландії розпався коаліційний уряд, країна готується до нових виборів

В Ісландії розпався коаліційний уряд, країна готується до нових виборів

Київ  •  УНН

14 жовтня 2024, 12:03  •  7665 перегляди

Read in English

Прем'єр-міністр Ісландії оголосив про розпуск керівної коаліції через розбіжності щодо імміграції та енергетики. Нові парламентські вибори заплановані на 30 листопада.

Прем'єр-міністр Ісландії Б'ярні Бенедиктссон оголосив про розпуск керівної коаліції на несподіваній пресконференції в столиці країни Рейк'явіку. Нові парламентські вибори мають відбутися 30 листопада.

Пише УНН із посиланням на TT та Rüv.

Прем'єр-міністр Ісландії Б'ярні Бенедиктссон оголосив про розпуск керівної коаліції на несподіваній пресконференції в столиці країни Рейк'явіку.

Причиною відставки уряду в Ісландії можуть бути розбіжності щодо імміграції, енергетичної політики та кількох інших сфер. Про це повідомляє державне радіо та телебачення Ісландії Rüv.

Довідка

Уряд Ісландії, де проживає трохи більше 380 000 жителів, є коаліційним урядом, що складається з консервативної Партії незалежності, ліберальної Партії прогресу та партії Зеленого лівого руху.

За даними шведського інформаційного агентства TT, нові вибори, ймовірно, будуть призначені і відбудуться 30 листопада.

Нагадаємо

Опитування показують лідерство соціал-демократів напередодні парламентських виборів у Литві. Зміна влади може посилити позиції президента Науседи та зосередити увагу на економічній нерівності.

Данія планує створити фонд для розвитку оборонної промисловості України11 жовтня 2024, 17:13 • 33728 переглядiв