У Міноборони запевнили, що дані військових не зберігаються в системі "Армія+"

У Міноборони запевнили, що дані військових не зберігаються в системі "Армія+"

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 15:26  •  15394 перегляди

Read in English

Застосунок "Армія+" не зберігає персональні дані військових. У разі захоплення пристрою ворогом, адміністратор може заблокувати обліковий запис та видалити всі дані. Безпека застосунку постійно моніториться та вдосконалюється.

Дані військових не зберігаються в системі застосунку "Армія+". У разі захоплення телефону ворогом,  адміністратор системи може заблокувати обліковий запис. Про це повідомив начальник управління інформаційних технологій Міноборони Олег Берестовий під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Дані військових не зберігаються в системі "Армія+". Вони підтягуються з інших реєстрів. Тобто з реєстру "Оберіг" або з банку. Ми їх не зберігаємо в системі, відповідно викоту цих персональних даних не може бути. Якщо ваш девайс захопив ворог, адміністратор системи може заблокувати ваш обліковий запис й будь-які дані, які на той момент будуть в "Армії+", вони всі видаляться", - розповів Берестовий.

Заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко повідомила, що Міноборони підключили абсолютно всі державні команди, які займаються захистом цифрових інструментів.

 "З точки зору безпеки, на даному етапі ми підключили абсолютно всі державні команди, які займаються захистом наших цифрових інструментів, ми зараз знаходимося в активному, постійному моніторингу, розвитку цієї частини нашого продукту", - сказала Черногоренко.

Керівник проєкту "Армія+" Роман Завгородній наголосив, що безпека це завжди динаміка.

"Потрібно розуміти, що безпека ніколи не статична, це завжди динаміка. Якщо хтось скаже: ми безпечний застосунок – це не правда. (Зламати можна все – ред.) -  це питання часу та підходів. Тому це завжди динамічна робота і вона у нас побудована динамічно, ми ніколи не зупиняємося й ми не скажемо, що захищенні на 100%, це буде не правда", - сказав Завгородній.

Доповнення

 Сьогодні, 8-го серпня розпочинає свою роботу новий застосунок для військовослужбовців "Армія+", який полегшить роботу у Збройних сил України.

Застосунок Армія+ доступний в App Store  та Google Play.

У застосунку "Армія+" доступні 11 видів рапортів та унікальний ID для військових.