Тайвань веде стеження за китайським атомним підводним човном, що сплив на поверхню поблизу тайваньских рибалок

Тайвань веде стеження за китайським атомним підводним човном, що сплив на поверхню поблизу тайваньских рибалок

Київ  •  УНН

18 червня 2024, 12:18  •  15507 перегляди

Read in English

Тайвань стежить за китайським атомним підводним човном, який з'явився в Тайванській протоці біля тайванських рибалок, ймовірно, повертаючись з Південно-Китайського моря до свого порту в Циндао.

Тайвань стежить за китайським підводним човном, що знаходиться в Тайванській протоці. Про це заявив міністр оборони Тайваню, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Міністр оборони Тайваню Веллінгтон Ку заявив у вівторок, що вони "обізнані у ситуації" у зв'язку з появою фотографій китайського атомного підводного човна, що сплив у Тайванській протоці поблизу тайванських рибалок.

Image

Він сказав, що вони "розуміють" розвідувальну ситуацію, але відмовився повідомити, як вони її відстежують, або надати деталі.

З посиланням на джерела Reuters вказує, що підводний човен, найімовірніше, повертався з Південно-Китайського моря до свого порту в Циндао.

Додамо

Тайванські ЗМІ опублікували фотографії судна, що спливло на поверхню, яке схоже на ядерний підводний човнен з балістичними ракетами класу "Цзінь". Фото зробили з тайванського рибальського човна у протоці на світанку у вівторок, приблизно за 200 км від західного узбережжя Тайваню.

Атомні підводні човни можуть перебувати під водою місяцями, а секретна місія катерів з балістичними ракетами означає, що вони рідко спливають на поверхню.    

Контекст

Протока, що відокремлює Тайвань від Китаю, є частим джерелом напруженості. Тайвань щодня повідомляє про китайські військові літаки і кораблі, що діють там, оскільки Пекін намагається відстояти свої претензії на суверенітет над островом.

Тайвань не прагне війни з Китаєм - Міністр оборони острова17 червня 2024, 03:49 • 111382 перегляди