Ситуація у курській області: росЗМІ пишуть про захоплення ЗСУ населеного пункту суджа

Ситуація у курській області: росЗМІ пишуть про захоплення ЗСУ населеного пункту суджа

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 13:35  •  19293 перегляди

Read in English

Російські z-блогери та місцеві пабліки повідомляють про захоплення ЗСУ міста суджа та газорозподільної станції в курській області. Українська влада офіційно не коментує ситуацію, а військові закликають не поширювати інформацію.

російські z-блогери та місцеві пабліки заявляють, що Збройні сили України захопили одну з найбільших газорозподільних станцій у Європі у суджі курської області, а також про захоплення самого міста, передає УНН.

Деталі

Як заявляють у деяких z-пабліках, ЗСУ взяли під контроль одну з найбільших газорозподільних станцій у Європі, а також, що суджа перейшла під контроль ЗСУ. Також воєнкори заявляють, що російське командування ухвалило рішення "здати" суджу. Крім того пишуть, що до курської АЕС залишилось "пів дороги".

Зазначається, що газорозподільча станція знаходиться біля КПП суджа, яке вже зруйноване. Також публікують фото КПП. 

Image

Деякі воєнкори повідомляють, що суджа знаходиться в оперативному оточенні, а по прикордонному відділу "працює" танк.

Ще один z-блогер владислав поздняков опублікував карту території, захопленої українськими військами. На ній видно щонайменше 11 населених пунктів Курської області, які перейшли під контроль ЗСУ.

В місцевому Telegram-каналі "суджа родная" заявляють, що надходить інформація, що місто перебуває під контролем ЗСУ.

Image

Лейтенант Збройних Сил України на позивний "Алекс" зазначив, що ніяка карта не покаже реальної обстановки.

"І, відверто кажучи, то не потрібно виносити на загал.Хлопці мають набагато більше успіхів, ніж показують наші чи російські аналітики. Тому і я утримаюсь від інфи про просування чи взяття населених пунктів, хіба повідомлятиму цікаві факти або епізоди від побратимів", - повідомив військовий.

Українська влада офіційно ситуацію у прикордонних районах не коментувала.

Нардеп Мар’яна Безугла натякнула на події в курській області, зазначивши, що "бажає успіхів Сирському з цим проєктом".

Пізніше Безугла заявивла, що "утримується від коментарів про те, що відбувається".

В мережі почали з’являтися кадри техніки із намальованим "трикутником" на броні, але наразі не можна підтвердити, що це кадри із курської області, і що це техніка ЗСУ.

Також поширюється інформація, що після засідання радбезу рф путін може висунути ультиматум Заходу: або припинення поставок зброї Україні, або рф здійснить масований ракетний удар. Однак, не зрозуміло масований удар по країнам Заходу, чи по Україні.

Нагадаємо

6 серпня вранці у курській області рф влада поскаржилася на спроби "прориву" на територію регіону.

Надвечір 6 серпня міноборони рф заявило про "прорив" кордону в курській області за підтримки нібито 11 танків та понад 20 бойових броньованих машин та гору "знищеної" ними техніки.

У курській області рф у місцевих Telegram-каналах опублікували відео, як сьогодні виглядає суджа.

російський диктатор владімір путін через добу відреагував на події в курській області рф, звинувативши "київський режим" в черговій спробі провокацій та звинуватив Україну про невиборну стрілянину із різних видів зброї, в тому числі ракетного по цивільним будівлям, житловим будинкам, машинам швидкої допомоги.