російський диктатор путін через добу відреагував на події в курській області: звинуватив Україну в масштабній провокації

російський диктатор путін через добу відреагував на події в курській області: звинуватив Україну в масштабній провокації

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 12:11  •  50515 перегляди

Read in English

Путін заявив, що Україна здійснила масштабну провокацію в Курській області РФ. Він звинуватив Київ у невибірковій стрільбі по цивільних об'єктах та пообіцяв надати допомогу місцевим жителям.

російський диктатор владімір путін через добу відреагував на події в курській області рф, звинувативши "київський режим" в черговій спробі провокацій та звинуватив Україну про невиборну стрілянину із різних видів зброї, в тому числі ракетного по цивільним будівлям, житловим будинкам, машинам швидкої допомоги.

Про це путін заявив під час засідання Ради безпеки рф, передає УНН.

Деталі

Почати прийдеться з подій в курській області. Як відомо, "київський режим" зробив чергову спробу масштабної провокації, веде невиборну стрілянину із різних видів зброї, в тому числі ракетного по цивільним будівлям, житловим будинкам, машинам швидкої допомоги. Одразу після нашої наради в мене буде зустріч із керівниками силових відомств, міністерства оборони, генеральним штабом, фсб і заслухаю чергову доповідь колег по тому, що відбувається в курській області

- сказав путін. 

Також він заявив, що за підсумками розмови з виконувачем обов'язків губернатора курської області надано доручення низці цивільних відомств щодо надання необхідної допомоги мешканцям області.

Уряд також прошу зайнятися цим невідкладно. Координувати цю роботу на першому етапі прошу першого заступника голови уряду російської федерації мантурова дениса валентиновича

- додав путін.

Доповнення

В.о губернатора курської області олексій смирнов заявив, що у курській області організували вивіз жителів з територій біля кордону.

Нагадаємо

6 серпня вранці у курській області рф влада поскаржилася на спроби "прориву" на територію регіону.

Надвечір 6 серпня міноборони рф заявило про "прорив" кордону в курській області за підтримки нібито 11 танків та понад 20 бойових броньованих машин та гору "знищеної" ними техніки.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко заявив, що російська пропаганда за наказом з москви намагається змістити головний фокус уваги в інформаційному просторі, аби відвернути увагу від ситуації в курській області.

У курській області рф у місцевих Telegram-каналах опублікували відео, як сьогодні виглядає суджа.