Столичне "детективне агентство" викрили на незаконному стеженні

Столичне "детективне агентство" викрили на незаконному стеженні

Київ  •  УНН

24 листопада 2023, 12:36  •  18522 перегляди

Read in English

У Києві викрито нелегальне "детективне агентство", яке стежило за українцями та продавало інформацію з державних баз даних; одному з фігурантів повідомили про підозру

У Києві викрили так зване "детективне агентство", учасники якого незаконно стежили за людьми. Про це повідомила Київська міська прокуратура, пише УНН.

Деталі

Згідно з матеріалами слідства, учасники "детективного агентства" за гроші стежили за громадянами України, використовуючи спеціальні технічні засоби та незаконно здобували інформацію з державних баз даних.

До переліку послуг агентства також входило надання інформації з державних та правоохоронних баз даних, повідомили у прокуратурі.

Вартість послуг "детективів" щодо надання інформації з баз даних (АРМОР, РАЦС, НАІС, АРКАН) становила від 600 доларів США. 

При цьому, як вказано, невстановлені особи зловживали своїм службовим становищем та перевіряли потрібних людей за наявними базами даних, а потім продавали отриману інформацію "детективу".

Одному з фігурантів справи вже повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 362 та ч. 2 ст. 361-2 КК України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо

У жовтні в столиці вже було викрито діяльність схожого "детективного агентства", в якому незаконно стежили за громадянами і за 200 доларів надавали інформацію з закритих баз даних. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торгував інформацією про топчиновників України: викрили правоохоронця та його спільника