росія не показує готовність до переговорів – посол Німеччини

росія не показує готовність до переговорів – посол Німеччини

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 15:43  •  28256 перегляди

Read in English

Александер Граф Ламбсдорф заявив, що росія не демонструє готовності до переговорів і наполягає на нереалістичних умовах. Він також зазначив, що український наступ на курську область викликав занепокоєння в росії.

Посол Німеччини в москві Александер Граф Ламбсдорф заявив, що росія наразі не готова до мирних переговорів з Україною. Про це він заявив у газеті Bonner General-Anzeiger, пише УНН.

На даний момент російська сторона не демонструє жодної готовності до переговорів, але наполягає на перебільшених передумовах

- пояснив Ламбсдорфф.

Коли путін заявляє, що готовий говорити з Україною лише за умови, що вона спочатку повністю виведе війська з усіх територій, які, на його думку, росія вже анексувала, включно з тими, які росія навіть не контролює військовим шляхом, "це очевидно показує відсутність серйозності", – зазначив Ламбсдорфф, який був послом у москві близько року.

Він також додав, що робота німецького посольства в москві зосереджена на тому, щоб бути готовими до дій, якщо ставлення москви зміниться.

Тому що одного дня росія також повинна усвідомити, що вона досягає набагато менше цією війною, ніж планувала зробити на початку, що вона завдає собі серйозної шкоди на міжнародному рівні і що вона перебуває у воєнній економіці, яка повністю перегріта і не буде стійкою

- заявив посол.

Він зазначив, що нинішній наступ України з наземними військами в російську курську область викликав у росії занепокоєння. Для прикордонників, спецслужб, військових, сил цивільної оборони, а також для населення стало неприємним сюрпризом те, що українські військові змогли досягти успіху в такій операції.

Нагадаємо

Видання The Washington Post з посиланням на свої джерела повідомляє, що цього місяця Україна і росія планували відправити делегації до Дохи для укладення історичної угоди про припинення ударів по енергетичних об'єктах та інфраструктурі з обох сторін. Це могло б призвести до часткового припинення вогню та надати відстрочку для обох країн.