Прикордонники ЄС продовжать патрулювати кордон Фінляндії з рф до літа

Прикордонники ЄС продовжать патрулювати кордон Фінляндії з рф до літа

Київ  •  УНН

25 січня 2024, 06:00  •  29443 перегляди

Read in English

Фінляндія домовилася про продовження технічної та кадрової підтримки з боку Європейського агентства прикордонної та берегової охорони (Frontex) для патрулювання свого східного кордону з росією до літа.

Фінляндія домовилася з Європейським агентством прикордонної та берегової охорони Frontex про продовження кадрової та технічної підтримки у патрулюванні східного кордону з рф. Про це повідомляє Yle, пише УНН.

Деталі

З кінця листопада у Фінляндії працюють 50 прикордонників та інших співробітників Frontex, які допомагають фінським колегам патрулювати кордон із росією. З них близько третини залишаться у Фінляндії принаймні до літа.

За даними Прикордонної служби, як мінімум на ранніх етапах персонал буде розподілено між підрозділами прикордонної охорони Південно-Східної Фінляндії, Північної Карелії та Кайнуу.

Нагадаємо

Як раніше писав УНН, Фінляндія забезпечуватиме безпеку кордонів з росією в рамках закону. Втім, готова переглянути законодавство.

Фінляндія розробила законопроект, щоб запобігти експорту компонентів боєприпасів до рф19 січня 2024, 11:54 • 27489 переглядiв