Продавав на сайтах оголошень: у чоловіка вилучили парію контрафактних цигарок більш ніж 1,5 млн грн

Продавав на сайтах оголошень: у чоловіка вилучили парію контрафактних цигарок більш ніж 1,5 млн грн

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 10:42  •  17032 перегляди

Read in English

У чоловіка вилучили парію контрафактних цигарок більш ніж 1,5 мільйона гривень.

В Одесі чоловік придбав партію контрафактних цигарок та налагодив їхній продаж через сайти оголошень та на місцевих ринках. Фігуранта викрили, товар більш ніж 1,5 мільйона гривень вилучено, матеріали кримінального провадження скеровані до суду. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки, пише УНН.

Деталі

"Слідством встановлено, що чоловік незаконно купив партію сигарет без марок акцизного податку та орендував складське приміщення, щоб зберігати товар. Продавав контрафакт на сайтах оголошень та в роздріб на місцевих ринках Одеси. У результаті обшуків співробітники Теруправління вилучили 20 тисяч пачок сигарет. Орієнтовна вартість  вилученого становить 1,6 млн грн", - ідеться в повідомленні БЕБ.

У Бюро економічної безпеки додали, що фігуранту повідомлено про підозру за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін в ексклюзивному інтерв'ю УНН заявив, що зменшення підробок тютюнової продукції - це збільшення прибутків легальних виробників і податкових надходжень до бюджету. При цьому має бути чітке розуміння того, що лише беззаперечні докази судових експертів дають можливість притягнути зловмисників, які виробляють підробки, до відповідальності.

"Саме експертиза є доказом у суді, тому це спільне завдання, як експертних установ, так і правоохоронних органів, усіх залучених державних відомств. Звісно, процеси дуже складні, далеко не всі виробники відкриті до співпраці, є й інші труднощі. В Україні є основні гравці – виробники тютюнової продукції – це великі компанії, які зацікавлені в тому, щоб і держава, і вони самі не зазнавали збитків від підробок. Адже, якщо буде менше підробок, – виробник продасть більше своєї легальної продукції, отримає більший прибуток і, відповідно, більше податків надійде в державний бюджет", - зазначив Рувін.