Підвищення податків вплине на бізнес, але це вимушений крок - Марченко

Підвищення податків вплине на бізнес, але це вимушений крок - Марченко

Київ  •  УНН

27 вересня 2024, 14:10  •  12926 перегляди

Read in English

Сергій Марченко заявив, що підвищення податків вплине на бізнес, але інших опцій немає. Україна наблизилася до граничної межі внутрішніх запозичень і має зобов'язання перед МВФ щодо боргової стійкості.

Підвищення податків в Україні це вимушений крок, який в тому числі вплине і на бізнес через обмежені фінансові можливості. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час дискусії "Підвищення податків і новий суспільний договір" проєкту "Нова країна" LB.ua і EFI Group, передає УНН.

Деталі

Підвищення податків це вимушений крок. Так, ми розуміємо наслідки, ми розуміємо, що це вплине на бізнес, але чи є в нас інші опції? Я вам скажу відверто, що ці опції в нас практично вичерпані. Спочатку війни ми суттєво наростили обсяг внутрішніх запозичень. Зараз ми наблизилися до граничної межі, за якої будь-які нові запозичення не створюють нових видатків. Вони просто підживлюють систему. Тобто все, що ви запозичуєте, це для того, щоб погасити зроблені виплати і обслуговувати ці виплати

 - сказав Марченко.

Він зазначив, що україна має зобов'язання за програмою МВФ утримувати боргову стійкість в межах програми, що передбачає стабільність боргового ринку запозичень.

Нагадаємо

У вівторок, 17 вересня, Верховна Рада України 241 голосом "За" підтримала у першому читанні законопроєкт №11416д щодо збільшення податків на 58 млрд грн в цьому році та 137 млрд в наступному.