"Один з найдивніших способів”: Демченко про чоловіка, який намагався дістатися Румунії на підводному скутері

"Один з найдивніших способів”: Демченко про чоловіка, який намагався дістатися Румунії на підводному скутері

Київ  •  УНН

27 липня 2024, 14:43  •  24665 перегляди

Read in English

Прикордонники затримали чоловіка, який намагався незаконно потрапити до Румунії через Дунай на підводному скутері. За словами речника ДПСУ, це один з найдивніших способів перетину кордону за останній час.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко розповів, що спосіб, який обрав чоловік, щоб незаконно перетнути кордон, а саме за допомогою підводного скутера, є одним з найдивніших на його пам’яті. Чоловіка затримали вже вдруге при спробі незаконно перетнути кордон. Перший раз він хотів просто перейти лінію державного кордону, але йому не вдалося.

Про це Демченко заявив в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

Досить часто в мене запитують про найдивніші способи, якими намагаються незаконно перетнути кордон, то за останній час саме з використанням такого підводного скутера це один з найдивніших способів. Ті, що були раніше, то фактично або повторювалося, а власне за допомогою підводного скутера, то це перша така спроба, щоб незаконного перетнути кордон. Сам чоловік вже затримується вдруге. Перший раз він хотів просто перейти лінію державного кордону, але йому не вдалося. Тепер вирішив спробувати свої сили на водній ділянці кордону, де він проходить по річці

- сказав Демченко. 

Він зазначив, що "стандартні випадки", які фіксують прикордонники - це групи по 2-5 осіб.

Поодинокі спроби також присутні незаконно перетнути кордон. Є і випадки, коли затримуємо більші групи, але власне від 2 до 5 осіб, це основні групи, які з’являються на кордоні, яких ми затримуємо під час спроби незаконного перетину

- додав Демченко. 

Нагадаємо

Сьогодні прикордонники затримали чоловіка, який за допомогою підводного скутера намагався незаконно перетнути кордон з Румунією через річку Дунай.