На противагу планам NASA і SpaceX, вчені закликають врятувати міжнародну космічну станцію

На противагу планам NASA і SpaceX, вчені закликають врятувати міжнародну космічну станцію

Київ  •  УНН

17 липня 2024, 13:58  •  7890 перегляди

Read in English

Колишні керівники космічного агентства виступають за продовження терміну служби Міжнародної космічної станції. Краще вивести її на орбіту замість сходження і знищення.

Екскерівники космічного агентства переконані, що Міжнародну космічну станцію (International Space Station, ISS) було б легше вивести на стабільну орбіту, а не знищувати. Пише УНН з посиланням на Futurism.

Деталі

Міжнародна космічна станція (МКС) скоро має бути зведена з орбіти. Раніше стало відомо про угоду NASA і SpaceX, - контракт на суму майже 1 мільярд доларів на розробку "американського апарату для сходження з орбіти", який буде здатний вивести Міжнародну космічну станцію з орбіти, а потім спалити її в атмосфері Землі.

Однак Жан-Жак Дорден, колишній генеральний директор Європейського космічного агентства, і Майкл Гріффін, колишній адміністратор NASA, з цим планом не згодні. Обидва вважають, що термін служби станції має бути продовжено.

Колишні керівники космічного агентства стверджують, що МКС слід залишити на орбіті, щоб майбутні покоління вчених могли продовжувати свої експерименти в космосі. Майбутні покоління самі вирішать, що буде з лабораторією на орбіті, вважає екс-представник NASA і його колега з європейського агентства.

Як один із багатьох будівельників МКС, ми рекомендуємо відповідальним особам розглянути інші варіанти, крім знищення станції. Один із варіантів, запропонованих колишніми керівниками, полягає у збільшенні орбіти МКС, а не в її зниженні. Для цього можна було б використовувати апарат, спеціально призначений для її знищення

 - заявив Жан-Жак Дорден.

SpaceX здійснить запуск 20 малих супутників Starlink, в тому числі 13 Direct to Cell5 липня 2024, 16:02 • 15844 перегляди