На початок вересня міжнародні резерви України перевищили 42 млрд доларів - НБУ

На початок вересня міжнародні резерви України перевищили 42 млрд доларів - НБУ

Київ  •  УНН

19 вересня 2024, 11:40  •  14389 перегляди

Read in English

Голова НБУ Андрій Пишний повідомив, що міжнародні резерви України на початок вересня перевищили 42 млрд доларів. Досягнення угоди з МВФ стало позитивним сигналом для макрофінансової стабільності країни.

Станом на початок вересня міжнародні резерви перевищили 42 млрд доларів США, а досягнення угоди з МВФ стало ще одним позитивним сигналом для макрофінансової стабільності. Про це розповів голова Національного банку Андрій Пишний, передає УНН.

Міжнародні резерви утримуються на достатньому рівні для забезпечення стійкості валютного ринку

- сказав Пишний.

Він повідомив, що в серпні Україна отримала значний обсяг міжнародної фінансової допомоги, а інтервенції НБУ з продажу валюти суттєво скоротилися через зменшення чистого попиту на валюту з боку бізнесу та населення.

У результаті станом на початок вересня міжнародні резерви України перевищили 42 млрд дол. США. Досягнення угоди на рівні персоналу щодо п’ятого перегляду програми розширеного фінансування з МВФ у вересні стало ще одним позитивним сигналом щодо збереження достатніх обсягів зовнішньої допомоги та подальшого забезпечення макрофінансової стійкості

- додав він. 

Нагадаємо 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що найближчим часом Україна отримає транш від Міжнародного валютного фонду у розмірі 1,1 млрд доларів.