Маленький "мурашник", який робить велику справу: історія волонтерів, які готують військовим їжу

Маленький "мурашник", який робить велику справу: історія волонтерів, які готують військовим їжу

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 05:45  •  11101 перегляди

Read in English

Вихідці з Луганська Костянтин та Оксана щодня працюють задля підтримки військових на фронті. Їхній благодійний фонд "Мурашник" забезпечує захисників поживною їжею, яку легко приготувати навіть у найскладніших умовах лінії фронту.

Вихідці з Луганська Костянтин та Оксана щодня працюють задля підтримки військових на фронті. Їхній благодійний фонд "Мурашник" забезпечує захисників поживною їжею, яку легко приготувати навіть у найскладніших умовах лінії фронту, передає УНН.

Деталі

Історія заснування благодійного фонду розпочалася у 2014 році. Тоді Костянтин та Оксана були змушені залишити квартиру в Луганську, а під час повномасштабного вторгнення втратили і будинок.

Усвідомлюючи необхідність діяти, вони почали забезпечувати військових їжею, згуртовуючи людей навколо цієї важливої мети.

У кожного в "мурашнику" є близькі на фронті. Є ті, кого потрібно підтримувати. Є Олена, яка відчуває, що допомагає своєму брату. Є Тамара, яка втратила сина і працює тут, щоб допомогти іншим матерям побачити своїх дітей живими. Є Наталя, яка мріє, що коли виросте її син, йому не доведеться воювати.

З початку повномасштабного вторгнення волонтери фонду вже відправили на фронт понад 500 тисяч галет і сухих страв, які можуть зберігатися до року. Серед них – гречка з печерицями, борщ, супи, каші з м’ясом і грибами, картопляне та горохове пюре, а також вівсянка з горіхами та фруктами та зимові напої для підтримки імунітету.

"Мурашник" також активно залучає іноземних волонтерів. З 2023 року тут працювало понад 70 іноземців, які допомагають розповідати правду про нашу роботу у своїх країнах.

"Мурашки" існують завдяки допомозі українців та багатьох партнерів. Ми пишаємося тим, що Благодійний фонд "МХП-Громаді" та його стратегічний партнер - компанія МХП - з 2022 року підтримує "Мурашок", надаючи необхідні ресурси для виготовлення м’ясних страв.

Довідка

"МХП-Громаді" - український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія - комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.