ГУР про спроби рф вберегти свій флот: дрони Magura будуть удосконалюватися, на будь-який захист знайдемо рішення

ГУР про спроби рф вберегти свій флот: дрони Magura будуть удосконалюватися, на будь-який захист знайдемо рішення

Київ  •  УНН

6 липня 2024, 10:47  •  29970 перегляди

Read in English

Українські морські безпілотники "Магура" довели свою ефективність, змусивши флот рф відступити на віддалені бази, і зараз тривають подальші вдосконалення, щоб протистояти будь-якій обороні, яку розробляє росія.

Морські дрони Magura будуть удосконалюватися, рух вперед іде, і на будь-який захист, який хоче вигадати ворог для свого флоту, Україна знайде шляхи вирішення. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Євген Єрін в ефірі телемарафону у суботу, передає кореспондент УНН.

Деталі

"Про дрони Magura можна сказати, що це перший дрон, який уразив бойовий флот, бойовий корабель й продовжує це робити. Завдяки саме цим морським безпілотникам вдалося загнати флот росії на дальні бази, наприклад, у таку, як у новоросійську. Тепер ми можемо проводити певні заходи в Чорному морі", - сказав Єрін.

За його словами, дрони Magura забезпечили безпеку судноплавства в певних акваторіях, які допомагають Україні розвиватися не лише у військовій, а й в економічній сфері.

Тому ефективність цих дронів вже доведена. Ці дрони обов'язково будуть удосконалюватися, окремі з таких розробок вже бачили. Можу сказати, що рух вперед іде, і на будь-який захист, який хоче вигадати ворог, ми знайдемо шляхи вирішення

- розповів Єрін.

ГУР підтвердило знищення дроном Magura V5 швидкісного катера ворога у Криму: показали відео6 травня 2024, 07:37 • 22166 переглядiв

Доповнення

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомляв, що росіяни справді працюють, намагаються рятувати залишок російського флоту і загородженнями, і авіацією, у різноманітний спосіб, проте бачимо нові й нові результативні операції. Морські дрони Magura себе надзвичайно ефективно показують в різноманітних аспектах, вказав представник ГУР.

Командир спецпідрозділу ГУР МО України "Group 13" з позивним "Тринадцятий" повідомляв, що одна з нових модифікацій безекіпажної морської платформи Magura вже має на борту ракети Р-73.Р-73 - ракети радянського виробництва класу "повітря-повітря" з інфрачервоною системою самонаведення.