Голова Пентагону виступив на захист своєї відмови від угод з обвинуваченими у терактах 11 вересня

Голова Пентагону виступив на захист своєї відмови від угод з обвинуваченими у терактах 11 вересня

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 11:52  •  12002 перегляди

Read in English

Ллойд Остін скасував угоду про визнання провини для обвинувачених у нападах 11 вересня 2001 року. Він заявив, що американська громадськість заслуговує на проведення військових комісій та судових розглядів у цій справі.

Міністр оборони США Ллойд Остін вперше виступив у вівторок із заявою про своє рішення відмовитися від угоди про визнання провини для обвинувачених у нападах "Аль-Каїди" 2001 року, заявивши, що глибина американських втрат і жертв 11 вересня вимагає продовження судового розгляду військової комісії, пише УНН з посиланням на AP.

Деталі

"Це було нелегке рішення", - сказав Остін журналістам на заході з австралійськими офіційними особами в Аннаполісі, штат Меріленд.

"Але я давно вважаю, що сім'ї жертв, наші військовослужбовці та американська громадськість заслуговують на можливість побачити проведення військових комісій та судових розглядів комісій" у справі 11 вересня, сказав він.

"Не минає і дня, щоб я не думав про 11 вересня та американців, які були вбиті того дня. А також ті, хто загинув, намагаючись врятувати життя, і солдати та їхні сім'ї, які так багато віддали для цієї країни", - сказав Остін, який командував військами в Афганістані після атак 11 вересня і був нагороджений Срібною зіркою за службу як командир під час вторгнення до Іраку 2003 року.

Деякі юристи та правозахисні організації, які брали участь у справах Гуантанамо, звинувачують Остіна в тому, що він піддався політичному тиску, скасувавши угоду про визнання провини, та заперечують законність дій Остіна.

Відкриті слухання мають відновитись у середу вперше після наказу Остіна.

Доповнення

31 липня стало відомо, що було укладено угоди про визнання вини Халіда Шейха Мохаммеда, звинуваченого в організації терактів 11 вересня, та двох його спільників. Усі троє ув'язнених утримуються під вартою в американській в'язниці Гуантанамо на Кубі.

Пентагон не надав подробиць угоди, проте газета The New York Times з посиланням на анонімні джерела у Міністерстві оборони повідомила, що ув'язнені погодилися визнати себе винними у змові в обмін на довічне ув'язнення.

Угоди з обвинуваченими у терактах 11 вересня відмінили3 серпня 2024, 08:57 • 21098 переглядiв